Novi presedan – bez publike i medija na meču Srbije i tzv. Kosova

Izvor: Press, 22.Mar.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi presedan – bez publike i medija na meču Srbije i tzv. Kosova

Gledaoci i mediji neće biti prisutni na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo između Srbije i tzv. Kosova, saopštio je Rukometni savez Srbije.
Foto:Gettyimages
Ovaj presedan donet je nakon odluke da se meč premesti iz Kragujevca u Kovilovo zbog, kako je navedeno, bezbednosti svih učesnika, a u saradnji sa državnim organima.
Meč dve selekcije, koji je izazvao veliku pompu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << posle odluke da se ne ističu nacionalna obežja i himne, odigraće se u Sportskom centru Kovilovo u petak od 16 sati.
Pored Srbije i kosovske selekcije na turniru učestvuju i njihove vršnjakinje (generacija 1998) iz Norveške i Slovačke. 

Samo pobednik kvalifikacionog turnira plasiraće se na Svetsko prvenstvo u mađarskom Đeru. Rukometni savez KiM već je uputio oštre kritike na račun nacionalnog saveza jer "odlukom da se odigravanje utakmice premesti iz Kragujevca u Beograd ne umanjuje sramotu i poniženje zbog ustupaka nepostojećoj državi".
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Meč juniorskih ekipa Srbije i Kosova bez državnih obeležja, publike i medija

Izvor: Danas, 23.Mar.2018, 01:45

U normalnim okolnostima sutrašnji meč ženskih juniorskih rukomentih selekcija Srbije i Kosova u beogradskom Sportskom centru Kovilovo prošao bi sigurno neopaženo u javnost. Članak Meč juniorskih ekipa Srbije i Kosova bez državnih obeležja, publike i medija se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.