Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 22:23

Novi poraz Virtusa, Armani slavio u derbiju uz rekord karijere Šildsa

Puleni Aleksandra Đorđevića posle ispadanja iz Evrokupa pretrpeli poraz i u derbiju italijanskog šampionata

U okviru 28. kola italijanske Lige A košarkaši Olimpije Milano slavili su u svom Mediolanom forumu protiv Virtusa iz Bolonje (94:84). Susret je obeležio Amerikanac Ševon Šilds sa rekordnih 35 poena, sa druge strane Miloš Teodosić je ponovo bio među najboljima, ali njegovih 15 poena nije bilo dovoljno za pobedu u Milanu.

Obe ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su već obezbedile plasman u plej-of, a Armani će se do kraja boriti za prvo mesto sa Brindzijem, kako je Virtus posle večerašnjeg poraza ispao iz te trke. Manekeni imaju 20 poena i šest poraza, najprijatnije iznenađenje šampionata Brindizi ima pobedu i poraz manje, dok je sastav iz Bolonje na učinku 18-8 i sve je izvesnije da će se trećeg mesta u doigravanje u kojem bi mogao da se susretne sa šestoplasiranim Trevizim, koji ima tri pobede više od prvog pratioca Trenta, ali i dve utakmice više od petoplasiranog Sasarija.

Nedelja, 17.00: (2,10) Cedevita Olimpija (14,0) Crvena zvezda (1,80)

Otvorili su puleni Etorea Mesine meč serijom 11:2, stigli su i do 12 poena viška u prvoj deonici, pa su na prvu pauzu otišli sa devet poena prednosti. U drugom kvartalu razlika dostiže i 17 poena, delovalo je da gosti nemaju snage da pariraju evroligašu. Ipak, podigao je Đorđević svoje pulene tokom pauze, uspevali su u nastavku da održe priključan, dobili treću četvrtinu sa 26:17 i na poslednji odmor otišli sa pet poena u zaostatku. Teodosić je proradio u finišu i posle tri slobodnba bacanja približio svoju ekipu na samo dva poena zaostatka. Ipak, Šilds je preuzeo stvari u svoje ruke, pogodio dve bitke trojke i rešio pitanje pobednika.

Zakazao je šut za tri poena Virtusa (8/24), a pritom su puleni srpskog stručnjaka imali i 19 izgubljenih lopti, što su čini se bili ključni faktori u porazu.

Jasno, Šilds je bio bez premca u pobedničkoj ekipi, ali je odličan meč odigrao Zek Ledej (21 poena i osam skokova), pratio ih je Malkom Dilejni sa 11 poena. Ostatak ekipe ubacio je 27 poena.

Kod Virtusa Alibegović najefikasniji sa 18 poena, Belineli je poput Teodosića dodao 15. Stefana Markovića nije bilo u protokolu, dok Stefan Nikolić nije dobio priliku sa klupe.

Uveliko se u italijanskoj štampi spekuliše o promenama u timu iz Bolonje, priča se da bi Đorđevića mogao da nasledi domaći stručnjak, kao i da bi Pefi Marković mogao da napusti ekipu, ali se očekuje da Teodosić ostane i odradi ugovor do kraja.

ITALIJA - 28. KOLO

Subota

Milano - Virtus Bolonja 94:84

/Šilds 35 - Alibegović 18/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.