Novi napad na Stankovića: Trebalo ga je ranije smeniti

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 20:01

Novi napad na Stankovića: Trebalo ga je ranije smeniti

Pjetro Vjerhovod, bivši igrač Sampdorije i reprezentacije Italije, žestoko je kritikovao trenera Dejana Stanovića.

On je u razgovoru za Telenord rekao da je greška uprave Sampdorije bila uopšte što je angažovala bivšeg trenera Crvene zvezde.

"Stanković? Ne bih ga doveo jer mu je trebalo dva meseca da u potpunosti shvati kako stvari stoje u ligi, potom pogledajte njegov prosek osvojenih bodova. Marko Đampaolo je osvojio više bodova od njega. Povrh svega, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bilo baš nikakvog pomaka u igri, trebalo je da bude smenjen još pre dva meseca jer ni tada nije bilo rezultata. Znam da je loše ako menjate 2-3 trenera za sezonu, ali ako želim spas, menjao bih ga", rekao je Vjerhovod.

On ističe da će posebno biti važno šta će do kraja sezone uraditi Specija, glavni rivala Sampdorije u borbi za opstanak.

"Zavisi dosta od Specije kojan ima 25 bodovaa. Uradio sam proračune, ako Specija dobije 3-4 utakmice, biće teško uraditi bilo šta. Sampdorija bi u ovoj fazi morala da dobiie sedam od deset mečeva da bi opstala. Uvek postoji nada, ali je vrlo teško. Šampionat nije rešen sada, već ranije, kad se gubili kod kuće od Lećea i Monce. Ne zavisi više ništa od Sampdorije, već od Specije", jasan je Pjetro.

Još jednom se osvrnuo na Stankovića.

"Šta je to Stanković doneo timu? Ekipa možda igra bolje, ali to me ne zanima. Ako želim da spasim sebe i tim ispadanja, više bih voleo da ekipa ne igra lepo za oko, ali da pobeđuje", zaključio je Vjerhovod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.