Izvor: RTS, 26.Apr.2021, 23:22

Novi izazovi za vozače formule 1 – uvedene sprint kvalifikacije

Formula 1 preti da postane još zanimljivija – doneta odluka da se na tri trkačka vikenda organizuju sprint kvalifikacije. Nova trka biće kvalifikaciona za glavnu trku, ali će trojici prvoplasiranih doneti i bodove.
Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici FIA, Formule 1 i svih timova učesnika dogovoreno je da se do kraja sezone na tri trkačka vikenda uvedu dodatne, sprint kvalifikacije.

Nije još poznato gde će se sprint kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << voziti, ali pretpostavlja se da će domaćini biti Silverstoun, Monca i jedna staza van Evrope.
Sprint kvalifikacije biće vožene subotom, dužina trke biće 100 kilometara, a one će biti i kvalifikacione za nedeljnu glavnu trku.
Pored toga, trojica prvoplasiranih u sprint kvalifikacijama osvojiće poene – tri, dva i jedan, što u teoriji može odlučiti šampiona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.