Novi gaučosi za Kopu: Mesi i 22 igrača, ne i Ikardi

Izvor: Mondo, 22.Maj.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "gaučosi" za Kopu: Mesi i 22 igrača, ne i Ikardi

Na spisku je i Matijas Suarez koga se možda sećate iz Anderlehta...

Može li ovo leto da bude ono u kom se zaustavlja posrtanje Argentine?

Selektor "gaučosa" Lionel Skaloni odredio je 23 igrača za Kopa Ameriku koja se održava narednog meseca i na njemu ima nekoliko iznenađenja.

Argentina je definitivno odlučila da "raskrsti" sa fudbalerima koji su predugo uz reprezentaciju i nisu joj mnogo pružili tako da pozive nisu dobili igrači poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evera Banege, Gonzala Iguaina ili Gabrijela Merkada, ali ni Maura Ikardija.

Najbolji fudbaler Intera je kontroverzna ličnost zbog koje Skaloni nije želeo loše odnose unutar svlačionice, a nije se naročito ni pokazao do sada u dresu Argentine.

Foto: Guliver/Getty images/Emilio Andreoli

Uz neprikosnovenog Lea Mesija će verovatno najčešće igrati Serhio Aguero, koji je pomalo i promenio stil kod Pepa Gvardiole i možda se očekuje njegov i veći doprinos, dok su u napadu još i Paulo Dibala iz Juventusa, Lautaro Martinez iz Intera i Matijas Suarez iz Rivera.

Ako vam poslednje ima "zvuči poznato", radi se o "ex" igraču Anderlehta, koga je "Lane" Jovanović u intervjuu za MONDO čak označio kao najboljeg s kojim je igrao.

Posebno će biti zanimljivo videti vezni red u kom bi konačno šansu trebalo da dobiju Paredes i Lo Selso, dok je jedan od retkih "starosedelaca" u tom delu Anhel di Marija, "pozadi" tu ulogu ima Nikolas Otamendi.

Kopa Amerika se održava od 14. juna do 7. juna u Brazilu. Titulu brani Čile.

GOLMANI: Franko Armani (River), Agustin Marćesin (Amerika) i Esteban Andrada (Boka).

ODBRANA: Nikolas Otamendi (Siti), Ramiro Funes Mori (Viljareal), Markos Akunja (Sporting), Nikolas Taljafiko (Ajaks), Herman Pecelja (Fiorentina), Renco Saravija (Rasing), Milton Kasko (River) i Huan Fojt (Totenhem).

SREDINA: Anhel di Marija (PSŽ), Roberto Perejra (Votford), Đovani lo Selso (Betis), Leandro Paredes (PSŽ), Rodrigo de Paul (Udineze), Eksekjel Palasios (River) i Gido Rodrigez (Amerika).

NAPAD: Lionel Mesi (Barselona), Serhio Aguero (Siti), Paulo Dibala (Juventus), Lautaro Martinez (Inter) i Matijas Suarez (River).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.