Novak trenirao i pevao: Ko je vimbldonski šampion, Ivanišević?

Izvor: B92, 11.Jul.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak trenirao i pevao: "Ko je vimbldonski šampion, Ivanišević?"

Sudeći prema dužini treninga i ozbiljnosti rada, Novak Đoković je spreman za polufinalni meč na Vimbldonu protiv Bautiste Aguta.

Organizatori su odredili da Srbin i Španac otvore polufinalni program na Centralnom terenu od 14 časova, i nema sumnje da ćemo videti uzbudljiv susret.

Na poslednjem treningu pred meč sa teniserom iz Španije, Novak je trenirao sa nekoliko igrača, Matom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šortom, koji je bio tu i prethodnih dana i dvojicom juniora.

Pre toga, radio je standardno istezanje, već tu se videlo da je šampion Vimbldona sjajno raspoložen. Radio je istezanje na pilates lopti, tu su mu pomagali Marjan Vajda i Miljan Amanović, ali vežbao je i na još dve sprave.

U jednom momentu mu se otelo:

Karma, karma, karma kamilion...“ pevušio je poznati hit iz 1984. britanskog pop benda „Culture club“ i njihovog frontmena Boja Džordža.

Moraće Novak poprilično da bude „kameleon“ u smislu da sakrije dobitničku taktiku od protivnika koji će biti sve, samo ne lak zalogaj, jer treba imati na umu da je dobio poslednja dva duela sa svetskim brojem jedan.

Na treningu, tokom tog dela na kojem je radio istezanje, bio je i Kreg O’Šenesi, Novakov "stručnjak za brojeve", koji je našao minut vremena da se našali sa Novakom.

Stali su pred kamermana, onda je Kreg pitao, ’znate li ko je ovaj momak ovde?’

Jedan vimbldonski šampion“, odgovorio je Đoković.

Goran Ivanišević?“, pokušao je O’Šanesi da ga pecne.

Ahhh, sad je bilo dosta, odoh odavde“, nasmejao se Novak i ostavio mikrofon.

Nekako taman kada su prešli na teren za trening, stigli su i Novakovi roditelji, Srđan i Dijana. Srđana smo upitali da prognozira ishod turnira, na šta je samo kratko odgovorio.

Optimista sam, kao i uvek. Svi znamo da samo od njega sve zavisi”, rekao je Novakov otac.

Na terenu, ozbiljan, ozbiljan rad. Osim standardnih elemenata, radilo se i nešto što nije svakodnevno. Novak je bio na jednoj, a na drugoj polovini dvojica igrača. Igrao je protiov njih, a cilj je bio da se postigne određeni intenzitet i “imitira” igra Bautiste Aguta koji je poznat po tome da poput nekog zida, sve uspeva da vrati.

To i jeste suština, Bautista Agut će pokušati da učini sve da meč i pre svega poeni u njemu budu što duži, sa mnogo prebacivanja, jer veruje da će Novak uraditi sve da skrati meč.

Španac je sa svojim timom i trenerom Pepeom Venderlom trenirao gotovo u isto vreme kada i Novak, samo na nekoliko terena dalje od Đokovića.

I tamo je sve bilo ozbiljno, baš kao i na mestu gde je radio Novak sa svojim timom.

Naravno, na kraju treninga, usledilo je standardno boćanje, a pobednik današnjeg bacanja, bio je Marjan Vajda.

Oni koji su prošli najgore, a bili su to dvojica Engleza, morali su da stanu desetak metara napred, dok su ih svi ostali gađali za kaznu lopticama – u tur! Inače, pobednik današnjeg “boćanja” bio je Marjan Vajda, koji je morao da se izbori za to.

Vidite, ne, ovo je moja loptica. Ja sam je bacio”, morao je da se izbori da dokaže svoju pobedu.

Normalno, posle treninga, usledilo je i fotografisanje Novaka sa navijačima i slikanje, tako da je potrajalo to izlaženje sa terena za trening.

Bautista Agut je zasluženo u polufinalu, ove godine većina igrača se požalila što su tereni malo sporiji i to mkže biti razlog zašto su i Pelja i Bautista Agut bili uspešni i izbacili Raonića i Andersona, velike servere. Uzimajući u obzir dva meča koja sam od njega izgubio ove godine mislim da zaslužuje poštovanje i što bolju pripremu”, rekao je kasnije Novak pred kamerama RTS-a.

Kako god bilo, čeka nas ozbiljan meč u petak, ali ono najvažnije je da je Novak potpuno spreman.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.