Izvor: RTS, 14.Maj.2022, 22:21

Novak se hiljaditom pobedom plasirao u finale Rima

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nadigravši Kaspera Ruda došao do finala turnira u Rimu ali i dopisao nove rekorde na već impresivne stranice istorije svetskog tenisa. Svojom 1.000. pobedom u karijeri nastavlja put ka trofeju koji je u Rimu osvajao već pet puta.
Naš najbolji teniser je pobedom nad Kasperom Rudom u polufinalu Pariza ostvario 1 000 pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ušao na spisak kao peti teniser kome je to uspelo.
Pre njega Džimi Konors je ostvario 1274, Rodžer Federer 1251, Ivan Lendl 1068 i Rafael Nadal 1028.

Već plasmanom u polufinale Đoković je obezbedio ostanak na prvom mestu liste svetskih tenisera na kojoj će u ponedeljak početi 370. nedelju i samo će ga 8 nedelja deliti od rekorda Štefi Graf.
Na vrhu liste biće najmanje još četiri nedelje, sve do kraja turnira na Rolan Garosu na kome će pokušati da dođe i do 21. titule na grend slem turnirima.
Do sada je osvajao devet puta Otvoreno prvenstvo Australije, šest puta Vimbldon, tri puta Otvoreno prvenstvo SAD i dva puta Rolan Garos.
Prvi je teniser u Open eri koji je osvojio svaki grend slem turnir minimum dva puta, a prvi je i jedini igrač koji je osvojio svih devet turnira iz ATP Masters 1000 serije, jedini koji je bar dva puta osvajao sve masterse 1000.
Ukupno je osvojio rekordnih tridesetsedam turnira ove kategorije, a drži rekord i po tome što ih je osvijio čak šest u jednoj sezoni.
No i to je samo deo impresivne liste rekorda koju će verovatno dopuniti već narednih dana i nedelja.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Pariz,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Jubilarna pobeda za naš narod širom sveta

Izvor: RTS, 14.Maj.2022

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković ostvario je svoju 1 000 pobedu u karijeri i njom se, uz plasman u finale turnira u Rimu, ponovo upisao i na stranice svetske istorije tenisa, a svoj novi, u nizu uspeha, je opet poželeo da podeli sa svojim narodom širom sveta. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.