Novak počistio Kolšrajbera i plasirao se u četvrtfinale Rima

Izvor: RTS, 16.Maj.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak počistio Kolšrajbera i plasirao se u četvrtfinale Rima

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Rimu savladavši Nemca Filipa Kolšrajbera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:0).
Najboljeg svetskog tenisera uopšte nije uzdrmala kiša i naporan ritam od dva meča u istom danu protiv Šapavalova i Kolšrajbera, pošto je obojicu uspeo ubedljivo da savalada, za nešto više od dva sata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenisa.

Nemac Filip Kolšrajber bio je najnovija "žrtva" Novaka Đokovića, pošto mu je srpski teniser prepustio tri gema i "počistio" za nešto više od sat vremena tenisa, tačnije jedan sat i četiri minuta.
Prvi set trajao je 38 minuta i u njemu je viđen jedini otpor Kolšrajbera, koji je osvojio tri gema. Novak je ranim brejkom došao do prednosti, koju je još jednim oduzetim servisom potvrdio i osvojio prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu Novak je pokazao i potvrdio dominaciju, pošto nije izgubio gem (6:0). Ponovo je započeo brejkom, koji je brzo pretvorio u prednost od 4:0 novim. Kolšrajber nije mogao fizički da parira Đokoviću, koji je završnicu meča pretvorio u egzibicioni šou.
Novak se pobedom nad Kolšrajberom plasirao u četvrtfinale turnira u Rimu, gde će mu protivnik biti Argentinac Huan Martin del Potro.
Del Potro je u osmini finala bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 (6:4, 6:4).
Đoković i Del Potro sastaju se u petak, a njihov meč ponovo možete pratiti u direktnom prenosu na RTS-u. 
Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani Rafael Nadal. 
Ovako je protekao meč:  
21.31 – Kraj meča, ubedljiva pobeda Novaka Đokovića! 
21.26 – Đoković je odbranio tri brejk lopte i osvojio četvrti gem drugog seta.
21.16  – Dva brejka, prednost za Novaka 3:0.
21.11 – Novak ponovo na startu seta dolazi do brejka, koji je potom i potvrdio za prednost od 2:0.
21.05 – Kraj prvog seta, koji je osvojio Đoković sa 6:3. Odličan početak za Novaka, ali je u finišu prvog dela igre Nemac podigao nivo igre i namučio Đokovića.
20.41 – Brejk Đokovića na startu meča, a potom i potvrda istog, prednost za srpskog tenisera iznosi 3:0.
20.31 – Novak sigurno i bez izgubljenog poena osvaja prvi servis gem na meču.
20.30 – Počeo je meč.
20.25 – Teniseri su izašli na teren, Novak Đoković će prvi servirati.
20.07 – Rodžer Federer je nakon taj-brejka savladao Bornu Ćorića (2:6, 6:4, 7:6). Uskoro na isti teren izlaze srpski i nemački teniser. Meč počinje oko 20.30 časova.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.