Novak govorio o stanju ramena i teškom trenutku na najvažnijem turniru

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak govorio o stanju ramena i "teškom trenutku na najvažnijem turniru"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da se rame oporavilo "bolje od očekivanja".

On je istakao da je mislio da neće moći da igra na turniru u Tokiju tokom oporavka od povrede ramena koje je zadobio na US openu.

Podsetimo, Đoković je predao meč Stenu Vavrinki u osmini finala US opena.

"Bio je to težak trenutak za mene, da moram da se povučem sa jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najvažnijih turnira u sezoni, ali tako je kako je, morao sam da se izborim sa time. Sledeći korak bio je da procenim povredu i da vidim kako možemo da napravimo plan pomoću kojeg bi oporavak bio takav da se što pre vratim na teren", izjavio je Đoković.

Novak je u kombinaciji sa Filipom Krajinovićem poražen u prvom kolu dubla u Tokiju, gde je imao priliku da pri put testira rame na zvaničnom meču.

"Na neki način je prijatno iznenađenje što mogu da igram ovde, to nije delovalo realno posle prve procene. Ipak, igrao sam dubl i rame je bilo kako treba, pre toga sam nedelju dana trenirao, igrao sam i setove. Sve je dobro, zadovoljan sam time kako se osećam, motivisan sam da ovde igram prvi put", jasan je Novak.

On će debitovati na turniru u Japanu, gde će imati priliku da osvoji 500 ATP bodova.

"Jako je lepo posetiti Japan po prvi put, zapravo sam bio jedno pre pet godina, ali vrlo kratko, jedan dan, i nisam imao priliku da se upoznam sa japanskom kulturom koju jako cenim. Nadam se da ću imati dobru i uspešnu nedelju, nadam se da ću odigrati što više mečeva, a razmišljam i godinu dana unapred jer će se na istim terenima odigravati i Olimpijske igre koje me jako raduju", ističe prvi teniser planete.

Novak je govorio i o procesu oporavka od povrede.



"Važno je da se u procesu oporavka od povrede sportista okruži stručnjacima, ali i ljudima koji će mu pomoći da kroz sve prođe mentalno i emotivno. Mislim da su fizičke povrede manifestacija onoga što se dešava emotivno, gledam to holistički. Ovo nije bila moja prva povreda, imao sam to iskustvo, pogotovo ono sa laktom, i to mi je pomoglo u ovom procesu rehabilitacije koji i dalje traje. Jesam na terenu, ali postoje neke stvari oko kojih moram da budem pažljiv, da ojačam određene mišiće… Da zalečim povredu dakle, ali i da sprečim da se takvi problemi ponovo reši"
, zaključio je srpski teniser.

Novak prvi meč na turniru u Japanu igra u utorak od 7 ujutru po srednjeevropskom vremenu sa Australijancem Aleksejom Popirinom, a u narednom kolu ga čeka Japanac Go Soeda.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković: Zbog ramena nije delovalo realno da igram u Tokiju

Izvor: RTS, 30.Sep.2019

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da se rame oporavilo "bolje od očekivanja". On je istakao da je mislio da neće moći da igra na turniru u Tokiju tokom oporavka od povrede ramena koje je zadobio na Ju-Es openu. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.