Novak: Rafa je baš motivisan, Del Potro se sjajno kreće za nekog toliko visokog

Izvor: Blic, 16.Mar.2013, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Rafa je baš motivisan, Del Potro se sjajno kreće za nekog toliko visokog

Sa mislima u novom finalu, u kome bi mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, Novak Đoković je uoči polufinalnog duela sa Huanom Martinom del Potrom u Indijan Velsu govorio o obojici tenisera koji mu stoje na putu da nastavi svoj nepobedivi niz.

Nole je trenutno "vezao" 22 trijumfa, ali ništa manje impresivan nije ni Nadal. Posle sedmomesečne pauze zbog, najvećim delom, povrede kolena, Španac je stigao do polufinala u kome u subotu od 20 časova po srednjeevropskom vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igra protiv Tomaša Berdiha. Nakon njihovog nastupa, na teren će Nole i Del Potro, koji je napravio iznenađenje eliminisavši Endija Mareja.

"Pa, može se reći da je očekivano što je Nadal u ovakvoj formi, imajući u vidu uspehe koje je tokom karijere ostvarivao na svim podlogama na kojima se tenis igra. Nije ovo što on sada radi veliko iznenađenje, ali, znate, uvek je postojalo to pitanje hoće li biti fizički spreman da igra četiri turnira u pet nedelja. To je veoma zahtevno za nekog ko je bio odsutan sedam meseci. Pobeda nad Federerom (6:2, 6:4) donela mu je dodatno samopouzdanje. Oseća se dobro, a i veoma je motivisan da igra najbolje što može. A igra sjajno", rekao je Nole o Rafi.

Kada je reč o Del Potru, Đoković vrlo dobro zna koje su najveće prednosti šampiona US opena iz 2009:

"Del Potro je snažan udarač sa osnovne linije, ali i izuzetan serviser. Jako dobro se kreće za nekog ko je toliko visok (198 cm). Osvojio je US open, tako da jako dobro zna kako se igra na velikim turnirima", rekao je Novak koji protiv Argentinca vodi sa 8:2 u pobedama, od toga 6:1 na tvrdim podlogama, uključujući i ovogodišnji trijumf od 6:3, 7:6(4) u polufinalu turnira u Dubaiju.

Povezane vesti: Nole o ponavljanju čuvene 2011: Način na koji sam počeo ovu godinu deluje baš tako Novak i Marej u istom delu žreba Indijan Velsa, Janko između duela Federera i Rafe Federer i Nadal naoštreni za dvoboj u Indijan Velsu Nadal: Nisam opsednut Novakom, niko nije večan! Del Potro: Federer i Nadal žele da se osvete Đokoviću

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novak: Rafa je baš motivisan, Del Potro se sjajno kreće za nekog toliko visokog

Izvor: OkRadio.rs, 16.Mar.2013

Sa mislima u novom finalu, u kome bi mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, Novak Đoković je uoči polufinalnog duela sa Huanom Martinom del Potrom u Indijan Velsu govorio o obojici tenisera koji mu stoje na putu da nastavi svoj nepobedivi niz. Nole je trenutno "vezao" 22 trijumfa, ali ništa manje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.