Nova porcija Formule 1, trka za Veliku nagradu Abu Dabija, prenos na Sport klubu

Izvor: Blic, 02.Nov.2013, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova porcija Formule 1, trka za Veliku nagradu Abu Dabija, prenos na Sport klubu

Sedamnaesta trka sezone Formule 1, voziće se u nedelju od 14 časova za „Veliku nagradu Abu Dabija“, na uličnoj stazi „Jas Marina“, uz prenos na prvom kanalu Sport kluba.

Ova trka je jedna od najnovijih u šampionatu, odnosno u kalendaru je od 2009. i samo su Koreja i Indija novije piste od ove u Emiratima.

Nemac Sebastijan Fetel prošle nedelje četvrti put uzastopno je rezervisao titulu i najavio da može da bude naslednik Mihaela Šumahera. Sada ostaje još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo da se reši pitanje vicešampiona, pošto Fernanda Alonsa i Kimi Raikonena, inače buduće klupske kolege, deli samo 24 boda, dok Luis Hamilton zaostaje za „letećim Fincem” 14 poena.

U šampionatu konstruktora titula je već pripala Fetelovom Red Bulu, a izuzetno zanimljivu borbu vodiće Mercedes i Ferari. Nemci su prestigli Italijane na drugom mestu i imaju četiri boda prednosti, dok je Lotus četvrti.

Trka u Abu Dabiju je po mnogo čemu jedinstvena. Počinje u 17 sati po lokalnom vremenu, po danu, a završava se po mraku, što stvara posebnu atmosferu. Pored toga, jedan deo staze vodi ispod raskošnog hotela „Jas“. Konačno, izlazak iz boksa vodi kroz pravi tunel. Sve to stvara igru svetlosti i senki, tako da vozači moraju da nose specijalne vizire na kacigama. Istina, reflektori će biti upaljeni sve vreme, kako bi se redukovale te svetlosne razlike i ublažio prelazak iz dana u noć.

Izgradnja ostrva Yas, na kome se nalazi luksuzna marina,predstavlja vodeći svetski turistički projekat. Tu su ukotvljene najskuplje jahte na svetu. Čuveni magazin „Fortune“ i CNN, proglasili su Abu Dabi za najbogatiji grad na svetu.

Staza „Jas Marina“ dugačka je 5554 metra, njena izgradnja koštala je neverovatnih 893 miliona evra, a vozi se 55 krugova, ukupne dužine 305,355 km.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nova porcija Formule 1, trka za Veliku nagradu Abu Dabija, prenos na Sport klubu

Izvor: Dzungla.org, 02.Nov.2013

Sedamnaesta trka sezone Formule 1, voziće se u nedelju od 14 časova za „Veliku nagradu Abu Dabija“, na uličnoj stazi „Jas Marina“, uz prenos na prvom kanalu Sport kluba.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.