Izvor: B92, 03.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Dalasa, prekinuta serija Indijane

Dalas Meveriksi zabeležili su noćas i 16-tu pobedu u novoj NBA sezoni.Dalas je pobedio Toronto 113:102, a najzaslužniji za trijumf tima iz Teksasa ponovo je bio kanadjanin Stiv Neš sa 25 poena.Sa druge strane, Indijana Pejsersi doživeli su tek treći poraz u sezoni, i to na zapadnoj obali, od Jute.Noćas nisu igrali timovi u kojima nastupaju jugoslovenski košarkaši.

Indijana je za mnoge neočekivano poklekla u Solt Lejk Sitiju, a razloge treba tražiti u podatku da Redži Miler >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije postigao ni jedan poen. Poslednji put kada je ostao "neupisan" Miler se još uvek smatrao mladim igračem.

Kelti su savladali Orlando na Floridi, a junak utakmice bio je Pol Pirs koji je odigrao "simultanku" ( nedostajale mu dve asistencije za tripl-dabl).

Najbolja ekipa na startu sezone - Dalas, nije propustila priliku da u skoro kompletiranom sastavu ( vratili se La Frenc i Van Eksel) pobedi nesigurne Reptorse, i posle prekida serije od 14 pobeda, započne novu.

Klivlend Kavalirsi upisali su i 15. uzastopni poraz, ali mnogi smatraju da iza svega stoji strategija uprave " dobiti što manje utakmica - kako bi se dobilo prvo mesto, sa što više kuglica na draft lutriji". Razlog je jednostavan.

Tinejdžerska senzacija iz Akrona (Ohajo) Le Bron Džejms spreman je da izadje na draft sledeće godine, a da tu ima nečega i sa Klivlendom, govori i podatak da je trener Lukas održao letos dva treninga sa ovim igračem - zbog kojih je bio kažnjen.

Prema opšrim ocenama, ovaj tinejdžer obeležiće godine koje dolaze u NBA. U Klivlendu se nadaju , u dresu Kavalirsa.

Rezultati:

Dalas - Toronto 113:102
(Neš 25 - Vilijams 27)

Orlando - Boston 97:102
(Mek Grejdi 25 - Pirs 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija)

Finiks - Majami 90:100 (produzetak)
(Merion 30 - Džons 21, Grent 17 skokova )

Njujork - Klivlend 125:93
(Hjuston 29 - Vagner 25)

Juta - Indijana 102:91
(Stokton 22 - O Nil 25)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.