Nova bruka crnogorskog fudbala – Santa Koloma eliminisala Sutjesku

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 19:38

Nova bruka crnogorskog fudbala – Santa Koloma eliminisala Sutjesku

Fudbaleri nikšićke Sutjeske poraženi su od Santa Kolome iz Andore 3:0 i na taj način su završili učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Crnogorskom predsavniku nije mnogo pomogla ni činjenica da su u prvom meču slavili 2:0 i da su imali solidnu zalihu pred revanš.

Nikšićani su do danas bili jedina crnogorska ekipa koja je je bila aktivna u Evropi i delovalo je da će lako izbeći minu u Andori.

Međutim, desio se najgori scenario po ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nenada Brnovića - ne samo poraz već i debakl.

Andora je u 35. minutu preko Murela prepolovila ukupnu prednost Crnogoraca, da bi Mark Niegra duplirao vođstvo i zbirno gledano doneo egal u odom dvomeču.

Ali bilo je još vremena što je činjenica koja je u tom trenutku bila daleko više odgovarala poletnim igračima domaćeg tima. Nikšićani su bili paralisani, potučeni i nemoćni da uzvrate.

Santa Koloma je sačuvala vođstvo do kraja, da bi u produžecima, u 96. minutu, potpuno dotukla rivala golom Garida - 3:0.

Sutjeska je bila nokautirana. Ne možemo reći i posramljena s obzirom na generalno nizak nivo kvaliteta crnogorske lige, tamošnjih klubova, organizacije, infrastrukture...

Pre Sutjeske, iz Evrope su eliminisani Arsenal, koji je avanturu u Ligi konferencija davno završio, te Budućnost, koja je neslavno pre dva dana u Podgorici, u istom takmičenju, eliminisana od Struge.

Da je prošla u treće kolo, Sutjeska je mogla na dvomeč sa holandskim predstavnikom AZ Alkmarom i da se ogleda sa tim renomiranim timom, međutim, kako se predstavila u Andori, bolje što nije prošla.

Santa Koloma slavi zasluženu pobedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.