Nole u polufinalu

Izvor: RTS, 25.Jan.2011, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole u polufinalu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale, pobedivši Čeha Tomaša Berdiha 3:0 (6:1;7:6/7:5/;6:1).

 U dramatičnom meču, punom obrta, Novak Đoković je, uprkos očiglednih problema sa kontaktnim sočivima tokom gotovo cele igre, uspeo da savlada šestog nosioca na Otvorenom prvenstvu Australije. Meč je trajao dva sata i 31 minut, Đoković je iz 10 pokušaja pet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << puta oduzeo servis Berdihu, koji je od dve iskoristio jednu brejk loptu.

Đoković je potpuno dominirao u prvom setu, dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan gem i za 36 minuta igre poveo u meču.

Teniseri su na početku drugog seta osvajali gemove na svoj servis, ali je Berdih nakon toga iskoristio pad u igri srpskog tenisera, napravio brejk u četvrtom, osvojio svoj servis i poveo sa 4:1.

Đoković je nakon toga zaigrao bolje i brejkom u osmom gemu uspeo da izjednači. Posle toga se igralo gem za gem, pa je set odlučen u taj brejku. Srpski teniser je dobro počeo i poveo sa 5:2, ali je posle dva uzastopna as udarca i sigurnom igrom u narednom poenu Čeh izjednačio.

Nakon toga, u dugoj razmeni udaraca Berdih je uz pomoć mreže poslao loptu u aut, da bi ga Đoković i u narednom poenu naterao na grešku i rezultatom 7:5 dobio drugi set.

Berdih je potpuno pao u trećem setu, a Đoković je posle dobijenog drugog seta zaigrao sa više samopouzdanja i lako ostvario pobedu, petu u šest duela sa češkim teniserom.

Srpski teniser Novak Đoković ocenio je posle plasmana u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu da je pobedu nad Čehom Tomašom Berdihom ostvario zahvaljujući velikoj dozi samopouzdanja.

"Posle vođstva od 2:0 u setovima dobio sam na hrabrosti i samopouzdanju koje je bilo ključ uspeha u četvrtfinalnom duelu. Imao sam problem sa kontaktnim sočivima i nisam mogao da se skoncentrišem na udarce " tvrdi Đoković.

Đoković je poručio da je "konačno došlo vreme" za pohod na drugu titulu na Australijen Openu, posle trijumfa 2008. godine.

"Budućnost gradim korak po korak. Ukoliko nastavim ovako da igram imam šansu da ponovo osvojim titulu u Melburnu. Svakako, taj zadatak će biti veoma težak jer me u polufinalu čeka Rožer Federer", zaključio je Đoković.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je u tri seta savladao sunarodnika Nikolasa Vavrinku.

"Ne želim da gledam mnogo unapred, idem od meča do meča. Radujem se duelu sa Federerom", rekao je Đoković.

Federer i Đoković su do sada igrali 19 puta, a u 13 mečeva slavio je šesnaestostruki osvajač grend slem turnira. Poslednja tri duela dobio je Švajcarac, a Đoković ga je pobedio u polufinalu Ju Es opena posle pet setova.

Đoković je pobedio Federera u polufinalu Melburna 2008. godine, kada je i osvojio svoj jedini grend slem trofej u karijeri.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.