Nole protiv Janka za četvrtfinale, Viktor ispao

Izvor: Blic, 11.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole protiv Janka za četvrtfinale, Viktor ispao

Novak Đoković, drugi nosilac turnira "Artoa čempionšips", uspešno je započeo takmičenje pobedom u 2. kolu nad hrvatskim teniserom Rokom Karanušićem rezultatom 6:2, 7:6 (7). Đoković će u osmini finala igrati protiv Janka Tipsarevića.

Đoković je bez muke rešio prvi set u svoju korist sa dva brejka, pa se činilo da se vrlo brzo adaptirao na podlogu na prvom turniru na travi ove godine. Međutim, u drugom problemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je imao nešto više problema. Nole je stekao prednost od jednog brejka i pri rezultatu od 5:4 je servirao za meč. Međutim, nekoliko puta je pogrešio pa je susret završio tek nakon teškog taj brejka i 78 minuta igre. Karanušić je u odlučujućem gemu vodio sa 4:1 i 6:4, ali ni to nije bilo dovoljno da se meč produži za još jedan set.

Đoković će se za plasman u četvrtfinale turnira boriti protiv Janka Tipsarevića, koji je posle tri seta pobedio Čeha Iva Minara - 3:6, 6:3, 6:4. Jankov meč, koji je trajao 107 minuta bio je manje-više uobičajena predstava drugog srpskog tenisera. Prvi set je izgubio, a zatim je dodao gas i lako stigao do izjednačenja. Treći set je dobro započeo vođstvom od 3:0, zatim je dopustio rivalu da uhvati priključak, ali je brejkom u desetom gemu stigao do pobede.

Od naših predstavnika danas je na terenu bio i Viktor Troicki, ali je on poražen u duelu sa argentinskim teniserom Davidom Nalbandijanom - 6:4, 7:6 (4). Favorit i četvrti nosilac turnira je prvi set rešio jednim brejkom, a u drugom je imao mnogo više problema protiv srpskog tenisera. Troicki je imao četiri brejk prilike, pri rezultatu 5:4 je imao i set loptu, ali nije uspeo da iskoristi ništa od toga pa je meč otišao u taj-brejk u kom je Nalbandijan bio siguran.

Turnir u "Stela Artoa" u Kvins klabu igra se za nagradni fond od 713.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.