Ništa od suspenzije Rubijalesa – sud u Španiji odbio zahtev

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 12:25

Ništa od suspenzije Rubijalesa – sud u Španiji odbio zahtev

Španski sportski administrativni sud (TAD) ocenio je u petak ponašanje predsednika Španskog fudbalskg saveza Luisa Rubijalesa “teškim prekršajem".

Međutim, ne i “jako teškim prekršajem” pa mu u Španiji ne može odmah biti zabranjeno obavljanje dužnosti u fubalču zbog poljupca u usta fudbalerke te reprezentacije.

Visoki savet za sportove (CSD), državno telo pod kontrolom španske vlade, podnelo je TAD-u dve tužbe protiv 46-godišnjeg Rubijalesa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jedna se odnosi na poljubac u usta 33-godišnje fudbalerke Dženifer Hermoso tokom dodele zlatnih medalja nakon osvojenog Svetskog prvensta 20. avgusta, a druga na vulgarno pipanje za testiste tokom euforične proslave pobede u finalu od 1:0 nad Engleskom u Sidneju.

Sedmoro sudija TAD-a doneo je ocenu prema akuelnom pravilniku koji je na snazi u Španiji, a čime je odbijen zahtev CSD-a da se Rubijalesu trenutno zabrane dužnosti u fudbalu na razdoblje između 2 i 15 godina.

TAD će, međutim, naknadno doneti svoju konačnu presudu, ali zbog kvalifikacije samo “teškog prekršaja” Rubijales može biti izopšten do maksimalno dve godine, bude li proglašen krivim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.