Ništa od srpskog finala: Tipsarević uspešan, Troicki poražen od Bagdatisa

Izvor: Blic, 01.Okt.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od srpskog finala: Tipsarević uspešan, Troicki poražen od Bagdatisa

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u finale ATP turnira u Maleziji pobedom nad Japancem Keijem Nišikorijem, rezultatom 6:4, 6:3. Ipak, na turniru koji se igra u Kuala Lumpuru neće biti srpskog finala, jer je Vikotor Troicki ranije poražen od Kipranina Markosa Bagdatisa sa ubedljivih 6:3, 6:1.

U prvom setu susreta između Janka i Nišikorija viđena je prava borba, jer su teniseri uglavnom osvajali poene na svoj servis, da bi srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teniser iskoristio jedinu brejk loptu u petom gemu, što je i odlučilo pobednika tog dela igre.

Tipsarević je u prvom setu servirao gotovo bez greške, imajući 89 odsto uspešnosti prvog servisa, čime je osvojio 16 poena iz 18 pokušaja.

Drugi set bio je neizvestan skoro kao i prvi, s tim što je Janko odmah na startu napravio brejk, koji je do kraja meča čuvao, da bi nakon prave drame u devetom gemu, pri vođstvu od 5:3, Tipsarević još jednom oduzeo servis protivniku i plasirao se u finale turnira u Kuala Lumpuru.

U borbi za prvi ATP trofej u karijeri čeka ga Kipranin Markos Bagdatsis, koji je rainije bio bolji od našeg Vikotra Troickog. Finalni meč na programu je u nedelju od 8 časova i 15 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Troicki je dobro otvorio meč i napravio brejk već u trećem gemu za 2:1, ali je Bagdatis do kraja seta napravio brejk više i tako sa 6:3 rešio prvi deo igre u svoju korist.

U nastavku, doalzi do pada u Viktorovoj igri, što je Kipranin znao da iskoristi. Srpski teniser je imao samo osam odsto osvojenih poena prilikom drugog servisa, što je bio poklon kakav Bagdatis nije odbio, pa je nakon sat vremena i 24 minuta obezbedio sebi mesto u finalu.

Povezane vesti: Novak prišao Federeru na samo 85 bodova, Troicki 25. na svetu Troicki: Ne mogu da opišem kako se osećam

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.