Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2021, 05:28

Ništa od majstorice: Nagetsi "iscedili" Lilarda, MVP Jokić poslao Denver u polufinale (VIDEO)

Ekipa Majka Melouna slavila u šestom meču četvrfinala, iako je do starta treće četvrtine gotovo konstantno bila u zaostatku - 126:115

Ništa od majstorice, Denver je izbegao dramu u četvrtfinalnoj seriji! Ne i u šestoj utakmici iste, pošto je posle velike borbe i jurenja zaostatka za Portlandom tokom većeg dela meča, u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat i plasira se u polufinale Zapadne konferencije - 126:115.

Nikola Jokić još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jednom je bio u MVP modu. Srpski centar nije najbolje otvorio meč, s obzirom na to da je do prvih poena stigao tek u 15. minutu, ali ga je završio kao najefikasniji pojedinac, ubacivši 36 poena za isto toliko minuta provedenih na terenu.

Tako je popularni Džoker postao prvi košarkaš u istoriji Nagetska koji je na pet utakmica jedne plej-of serije postigao 30 ili više poena. Pride je zabeležio osam skokova i šest asistencija.

Nikola Jokic is the first Nuggets player with 5 30-point games in a single playoff series.

It's his 13th playoff game with 30 points, breaking a tie with Carmelo Anthony for second-most in Nuggets NBA playoff history. Only Alex English (18) has more. pic.twitter.com/DBKilh859g

Međutim, nepravedno bi bilo reći da sve zasluge za trijumf Denvera idu na račun momka iz Sombora. Portland je u meč ušao furiozno i teško je na startu bilo pogoditi ko jebio šuterski raspoloženiji u domaćoj ekipi. U tim trenucima Nagetse je u životu održavao Majkl Porter Džunior. Šutirao je krilni košarkaš Denvera kao nikada ranije, u prvoj četvrtini pogodio šest trojki, čime je izjednačio rekord NBA u po broju ubačenih trojki na jednoj plej-of utakmici, i deonicu završio sa 22.

Na drugoj strani pogađali su praktično svi. Majkl Meloun je fokus odbrane stavio na Demijenu Lilardu, što je uzrokovalo da makar jedan od preostale četvorice košarkaša Blejzersa na parketu. Pogađali su Si Džej Mekalum, Karmelo Entoni, Norman Pauel, a ni udvajanje Lilarda nije previše pomagalo, pa je Portland na poluvreme otišao sa sedam poena prednosti.

Međutim, Meloun kao da je svojom taktikom želeo da iscedi i poslednji atom snage iz već preumornog Lilarda. U petoj utakmici odigrao je 55 minuta, večeras 43. Sve je učinio kako bi svoj tim odveo u polufinale, ali nije uspeo. Na kraju su se, usled umora i nedostatka koncentracije, očekivano nizali promašaji. U drugom poluvremenu ubacio je samo dva poena iz igre, i to tri minuta pre kraja meča. Na drugoj strani, Jokić je baš u tim trenucima dodavao gas. U trećoj četvrtini je postigao 20 poena, a sredinom poslednje deonice pogodio neverovatnu trojku za preokret (108:106), nakon koje je Portland psihološki pao.

Ako je Lilardu za utehu, a teško da će biti, ušao je u društvo Lebrona Džejmsa, Džerija Vesta i Oskara Robertsona, kao tek četvrti igrač u istoriji NBA koji je u plej-ofu postigao više od 200 poena i zabeležio preko 60 asistencija. S tim da je Dejm do pomenutih brojki jedini stigao nakon samo šest utakmica. Pride je pogodio 35 trojki, najviše u jednoj seriji plej-ofa.

NBA REZULTATI

Portland - Denver 115:126

/Lilard 28 - Jokić 36/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.