Nikola Rađen se vraća u bazen

Izvor: B92, 22.Jun.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Rađen se vraća u bazen

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani usvojio je žalbu Nikole Rađena na četvorogodišnju suspenziju Svetske plivačke federacije (FINA) i prepolovio mu kaznu.

Rađen je testiran na utakmici Svetske lige između Španije i Srbije u Madridu, 17. februara, kada je bio pozitivan na kokain, posle čega je suspendovan.

FINA je zbog toga suspendovala Radjena na četiri godine, a vaterpolista je priznao grešku i uključio se u edukativna predavanja o štetnosti dopinga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Arbitražni sud je nakon žalbe Nikole Rađena na odluku Svetske plivačke federacije (FINA), promenio prvostepenu presudu. Ova odluka je konačna i na nju niko nema pravo žalbe, pa je sasvim izvesno da ćemo posle dve godine, ponovo gledati našeg asa u bazenima", navodi se u saopštenju "WIND Sport", PR agencije koja zastupa našeg proslavljenog vaterpolistu.

Nekadašnji reprezentativac Srbije može da se vrati u bazen 17. februara naredne godine, kada će imati 32 godine.

Rađen je kapicu našeg nacionalnog tima nosio 180 puta i za to vreme osvojio Svetsko prvenstvo u Rimu 2008. godine i srebro kroz dve godine u Šangaju, dok je u Evropi sa 'Delfinima' trijumfovao u Ajndhovenu 2012. i Budimpešti, takođe dve godine kasnije. Ima i srebrno iz Malage, bronzu iz Zagreba, kao i pet titula Svetske lige.

Sa Olimpijskih igara ima bronze iz Pekinga 2008. i Londona 2012. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rađenu prepolovljena kazna: U bazenu u februaru 2017.

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2016

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani usvojio je žalbu Nikole Rađena na dvogodišnju suspenziju Svjetske plivačke federacije (FINA) i prepolovio mu kaznu...Rađen je testiran na utakmici Svjetske lige između Španije i Srbije u Madridu, 17. februara, kada je bio pozitivan na kokain, poslije čega je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.