Niko neće Milana Vilotića - neki ne žele, nekima je mnogo 800.000 franaka

Izvor: MozzartSport.com, 08.Sep.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko neće Milana Vilotića - neki ne žele, nekima je mnogo 800.000 franaka

Srpski defanzivac u teškoj situaciji

Kao 13. najskuplji fudbaler u istoriji švajcarskog fudbala i treći najskupli defanzivac tamoišenje Super lige, Milan Vilotić je bio jedna od fudbalskih zvezda podno Alpa. Jang Bojs je pre dve i po godine platio Grashopersu 2.900.000 evra za transfer srpskog štopera. Očekivanja su bila da će postati nosilac igre i kasnije za mnogo veće pare otići u neki atraktivniji klub i ligu...

Vilotić je na počrtku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio standardan, ali je operacija stopala usporila njegovu karijeru u Bernu. Na sreću, uspeo je da se oporavi i opet postane nezamenjiv u prvih 11 Mladih dečaka. Sve do početka ove sezone kada ga je trener Adi Hiter 1. septembra precrtao i degradirao selidbom u B tim. Vilotić trenira i igra za mladi tim Jang Bojsa.

Nikome nisu jasni pravi razlozi ovakvog poteza prema najskupljem igraču u istoriji kluba. Srbin je pokušao u finišu prelaznog roka da pronađe klub, ali bilo je kasno. Za 24 sata koliko je pijaca još bila otvorena nije uspeo da izbori beg iz Jang Bojsa.

Šuškalo se da ga žele Sion i Cirih koji je ispeo u drugu ligu, ali od toga nema ništa....

„Ne, mi nismo zainteresovani. Posle prodaje Lakroe u Sent Etjen, mesto u srcu odrbane je zauzeo Zverotić. Takođe, Vilotić je preskup igrač za nas. Njegova plata iznosi 400.000 franaka po sezoni što je u bruto iznosu oko 800.000 evra na godišnjem nivou. Previše! Ali možda jednog dana opet razmislim o njemu“, rekao je kontroverzni Sionov gazda Kristijan Konstantin.

Spekulisalo se da bi Vilotić mogao u Cirih kod bivšeg trenera Ulija Fortea koji je insistirao na njegovom dolasku u Jang Bojs pre dve i po godine, ali i za njih je Srbin preskupa investicija. Bilo je govorkanja i o Bazelu, ali šampion već ima moćan štoperski par sa Suhijem i Balantom, a Vilotiću je otežavajuća okolnost što ne bi mogao da igra u Ligiu šampiona.

Vaducov direktor Bernt Has bi voleo Vilotića u svom klubu, ali...

Vilotić je svakako kvalitetan fudbaler. Ali za nas je finansijski nedodirljiv“, rekao je Has.

Prlelazni rok u većini zemalja je gotov, švajcarski mediji spekulišu da bi izlaz za Viulotića mogao da bude selidba na Bliski istok. U klubove iz Katara, UAE ili Saudijske Arabije...

Do tada, bivši defanzivac Crvene zvezde ostaje da trenira sa omladincima Jang Bojsa i prima redovnu platu koja mu po ugovoru pripada do leta 2018. godine.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.