Nikako nije moglo drugačije - Napolitanci uveli Maradonino ime u većnost!

Izvor: Sportske.net, 26.Nov.2020, 10:08

Nikako nije moglo drugačije - Napolitanci uveli Maradonino ime u većnost!

Želja gradonačelnika Napulja naišla na odobrenje italijanskog kluba.

Stadion Napolija San Paolo ubuduće će se zvati Dijego Armando Maradona, po čuvenom argentinskom fudbalskom asu koji je u sredu preminuo u 60. godini.

Maradona je fudbalska ikona u klubu iz grada sa juga Italije i čim su u Napulju saznali za vest o njegovoj smrti iz gradske vlasti su predložili da ubuduće stadion nosi njegovo ime.

Napoli je u kasnim večernjim satima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prihvatio ovu odluku gradonačelnika Napulja, te će San Paolo otići u istoriji, a zdanje na kome će igrati izabranici Đenara Gatuza zvaće se po legendarnom fudbaleru.

Maradona je simbol zlatne ere u istoriji Napolija budući da je od dolaska dve titule u Seriji A, po jedan Kup i Superkup Italije, ali i UEFA Kup.

Podsetimo u sredu uveče su se ispred stadiona Napolija okupile mnogobrojne pristalice kluba koje su uz baklje i pokliče odali poslednju počast legendarnom El Pibeu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.