Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 15:27

Nikad neujednačeniji kostur: Na jednoj strani 26 titula, na drugoj nijedna

Sad, da li to nešto znači i kad je kvalitet u pitanju…

Ostaće upamćen kao jedan od najčudnijih žrebova koje smo gledali. I zato što publika nije bila tako brojna i zbog maski na njihovim licima. I zato što znamo samo dva para četvrtfinala dok ćemo za preostala dva morati prvo da sačekamo da s odigraju revenš mečevi osmine finala. Ali pre svega zbog toga što, barem ako sudimo po tradiciji, kostur nikad nije bio neujednačeniji.

Naime, ako podelimo kostur >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na dva dela, videćemo da sun a jednoj strani Real Madrid, Juventus, Barselona, Bajern i Čelsi – uz Mančester Siti, Olimpik Lion i Napoli – a ovih pet prvopomenutih zajedno su osvojili čak 26 evropskih titula!

Redom, Real 13, Barselona i Bajern po pet, Juventus dve, a Čelsi jednu. Napoli, Siti i Lion još ne znaju kako je biti šampion Evrope.

Bar jedna od tih 26 titula otpašće pre polufinala, jer će Čelsi i Bajern prethodno ukrstiti koplja u revanšu osmine finala, ali kako su Nemci u prvom meču slavili sa 3:0 biće da će i ostati na toj jednoj, bar što se tiče tog para.

Ostaje nam da vidimo šta će se desiti u sudaru Reala i Mančester Sitija (Englezi u prvom meču slavili sa 2:1 usred Madrida), pa i Liona i Juventusa (Francuzi pred revanš u Torinu imaju prednost od 1:0), te Barselone i Napolija na stadionu Kamp Nou (1:1 u prvoj utakmici u Napulju).

Međutim, već sada je jasno da će se bar jedan finalista boriti za prvu titulu evropskog prvaka, jer su u drugom delu kostura Lajpcig, Atletiko, Atalanta i Pari Sen Žermen – sve redom timovi koji nikada nisu bili šampioni Starog kontinenta.

U stvari, samo je Atletiko i igrao finale, ali je gubio sva tri (1974. od Bajerna, a 2014. i 2016. od Reala). Atalanta i Lajpcig debituju i u četvrrtfinalu, dok je PSŽ 1995. igrao polufinale i izgubio od Milana. Ove sezone veliki problem za Svece biće to što su oni van takmičarskog ritma još od marta pošto su Francuzi prvi odlučili da prekinu sezonu zbog pandemije virusa Kovid-19.

(Pogledajte i novu epizodu emisije Mozzart Njuzz)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.