Nije bilo ni drame, nezadrživi Federer pobedio u klasiku - sledi šlag na tortu Vimbldona!

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2019, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije bilo ni drame, nezadrživi Federer pobedio u klasiku - sledi šlag na tortu Vimbldona!

Sjajna partija Rodžera Federera.

U finalu Vimbldona ponovo će igrati 38-godišnji Rodžer Federer koji je danas u teniskom klasiku savladao Rafu Nadala rezultatom 7:6 (3), 1:6. 6:3 i 6:4 za 3 sata igre.

Mnogi će reći da je prvi set presudio, Federer je bio odličan u taj-brejku, održao je lekciju Špancu koji je furiozno odigrao drugi set.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Ispostavilo se na kraju da je to bilo sve od njega, Federer je sačuvao snagu kada je to bilo najbitnije, iskusno sačuvao svoju priliku u trećem setu kada je iskoristio brejk-loptu u četvrtom gemu, da bi slično napravio i u četvrtom setu.

Odličnim servisima Federer je lagano osvajao gemove, nije dozvolio u četvrtom setu previše šansi, pa je stigao do novog finala Vimbldona, 12. u svojoj karijeri.

Rafael Nadal je igrao impresivno u 10. gemu četvrtog seta (ujedno i poslednjeg na meču) na servis Federera, ali maestralni servisi su omogućili Rodžeru da stigne do finala.

U finalu ga čeka Novak Đoković, srpski teniser je danas savladao Roberta Bautistu Aguta takođe sa 3:1 u setovima.

Finale je na programu u nedelju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.