Izvor: Piplmetar.rs, 27.Feb.2024, 19:30

„Ni treća nije sreća“ za Fejenord, Svilarove „zlatne“ rukavice odvele Romu u osminu finala!

Fudbaleri Rome plasirali su se u osminu finala Lige Evrope.
„Vučica“ se u 16 najboljih plasirala nakon izuzetno dramatičnog revanš meča plej-ofa i penal serije čije je heroj postao srpski golman Mile Svilar koji je odbranio dva udarca fudbalerima Fejenorda.
Obe utakmice između Rome i Fejenorda završene su identičnim rezultatom 1:1, a po treći put uzastopno u evropskim takmičenjima „vučica“ je slavila protiv Holanđana, nakon što je 2022. bila bolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u finalu Lige konferencija, a prošle godine eliminisala prvaka Holandije u četvrtfinalu Lige Evrope.
Počelo je savršeno za Fejenord na „Olimpiku“. Igrao se peti minut kada se lopta srećno odbila od Barta Niuvkopa do napadača gostiju Santjaga Himeneza, a Meksikanac ramenom doveo u vođstvo prvaka Holandije, ostatvivši golmana „vučice“ Mileta Svilera ukopanog u mestu. Sudije su u VAR sobi prelgedali proveravali pogodak i presudile da je sve bilo po pravilima.
Samo dva minuta kasnije gosti su imali fantastičnu šansu da šokiraju Romu i udvostruče prednost, ali je udarac Niuvkopa u situaciji jedan na jedan vrhunski odbranio srpski golman Svilar.
Nije se dugo čekalo na odgovor tima Danijelea De Rosija. Roma je izjednačila već u 15. minutu kada je kapiten „vučice“ Lorenco Pelegrini raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora Fejenorda i postigao prelep pogodak za izjednačenje.
Nakon toga igralo se mnogo opreznije u Rimu. Roma je imala terensku incijativu, prilike u prvom delu preko Kristantea, Lukakua i Karsdorpa, ali se rezultat nije menjao.
Najbolju šansu da Romi donese plasman u osminu finala imao je robusni napadač Romelu Lukaku minut pre kraja meča, ali je golman Fejenorda Timon Velenrojter maestralnom intervencijom sačuvao svoj tim „u životu“ i odveo nas u produžetke.
Dodatnih 30 minuta nisu bili preterano zanimljivi, oba tima kao da su prihvatila da se pitanje pobednika rešava u penal seriji, ali je sve moglo biti drugačije da je Lukaku pogodio u poslednjim sekundama produžetka. Prvo je dobro šutirao nogom neposredno nakon što je ušao u šesnaesterac Fejenorda, ali je Velenrojter još jednom izašao kao pobednik i poslao loptu u korner. Nakon udarca iz ugla belgijski napadač ostao je neometan u šesnaestercu, ali je loše zahvatio loptu glavom.
U penal seriji bilo je dramatično. Nakon što su Paredes i Ueda bili sigurni u prvoj seriji, Velenrojter je u drugoj zaustavio loš udarac Lukakua, a onda Svilar vratio egal odbranivši jedanaesterac Hancka.
Kristante je bio siguran za „vučicu“, da bi maestralni Svilar ponovo odbranio penal u trećoj seriji, ovoga puta pobedio je Đahanbakša.
Auar je bio precizan u četvrtoj seriji, a Svilaru malo nedostajalo da zaustavi i Hartmanov udarac sa penala. Tako je odluka pala u petoj seriji, Za

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.