Nezapamćeno: Policija Crne Gore zabranila liturgiju u crkvi na Ivanovim koritima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćeno: Policija Crne Gore zabranila liturgiju u crkvi na Ivanovim koritima

Uprava policije Crne Gore zabranila je sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske da na Preobraženje u crkvi posvećenoj tom prazniku na Ivanovim koritima služi liturgiju povodom slave tog hrama, navodi se u saopštenju na sajtu Mitropolije.

Kako se navodi, policija je jutros bila raspoređena oko crkve na Ivanovim koritima.

"Više od 15 policajaca bilo je raspoređeno oko crkve. Onemogućili su sveštenstvu protojereju-stavroforu Gojku Peroviću, Obrenu Jovanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i đakonu Dušanu Bigoviću, kao i predsedniku Crkvene opštine Cetinje Rajku Radusinoviću, da uđu u hram", piše u saopštenju, prenosi RTCG.

Policija je, kako ističu u Mitropoliji, postupala po rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe.

"Mitropolija crnogorsko-primorska uredno je prijavila održavanje, a naš pravni tim je na to rešenje uložilo žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor", navodi se u saopštenju.

Iz Mitropolije kažu da je nezapamćeno da se u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja, i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Ovakvo postupanje i zabrane službi nisu karakteristika savremenih društava", smatraju u Mitropoliji.

U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj kažu da se nadaju da će naredne godine taj praznik proslaviti i na Ivanovim koritima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.