Zabranjena liturgija u crkvi na Ivanovim koritima

Izvor: RTS, 19.Avg.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjena liturgija u crkvi na Ivanovim koritima

Uprava policije i ove godine je zabranila sveštenicima Mitropolije crnogorsko-primorske da na praznik Preobraženja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju. Iz policije saopštavaju da je liturgija zabranjena iz bezbednosnih razloga.
Policija je postupala po rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolija crnogorsko-primorska, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako su rekli, uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rešenje uložio žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor, prenosi CdM.

Više od 15 policajaca i interventna vozila koja su bila raspoređena oko crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućili su sveštenicima i predsedniku Crkvene opštine Cetinje da uđu u hram ispod Lovćena.
Iz Mitropolije je saopšteno da je nezapamćeno da se u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko-primorske. 
"Ovakvo postupanje i zabrane Svetih službi Božjih nisu karakteristika savremenih društava", smatraju u Mitropoliji.
Uprava policije Crne Gore saopštila je da je zbog bezbednosnih razloga zabranila sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske , kao i nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve da u crkvi posvećenoj tom prazniku na Ivanovim koritima kod Cetinja služe liturgiju povodom slave tog hrama, prenosi portal RTCG. 
"Mitropolija crnogorsko-primorska je uložila žalbu Upravnom sudu na rešenje Odeljenja bezbednosti Cetinje. Upravni sud je cenio navode žalbe i presudom je odbio tužbu MCP kao neosnovanu, navodeći da su navodi žalbe bez uticaja na donošenje drugačije sudske odluke", saopšteno je iz crnogorske policije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Više od 15 policajaca i interventna vozila sprečili sveštenike da služe liturgiju na Ivanovim Koritima! (FOTO)

Izvor: Kurir, 19.Avg.2019

Uprava policije i ove godine je zabranila sveštenicima Mitropolije crnogorsko primorske da na praznik Preobraženja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju.

Nastavak na Kurir...

Zabranjena liturgija u crkvi na Ivanovim koritima

Izvor: Danas, 19.Avg.2019

Uprava policije Crne Gore je zabranila sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske da na Preobraženje u crkvi posvećenoj tom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju povodom slave tog hrama, navodi se u saopštenju na sajtu Mitropolije. Članak Zabranjena liturgija u crkvi na Ivanovim koritima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.