Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2021, 21:48

Neviđeni spektakl u Kairu, Danska na sedmerce izbacila Egipat (VIDEO)

Dramatična završnica fenomenalnog četvrtfinalnog okršaja, koji nije rešen ni nakon dva produžetka

Kakav se rukomet odigrao večeras u Kairu i kakvo tužno veče za domaći Egipat. Favorizovana Danska je nakon izvođenja jedanaesteraca srušila domaćina i plasirala se u polufinale - 39:38 (35:35, 28:28).

Šteta što je ovo prvenstvo odigrano u doba pandemije, pa publika na tribinama nije imala priliku da uživa u jednom od najspektakularnijih mečeva u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svetskih prvenstava. Pobednika prvo nije bilo nakon 60 minuta igre (28:28), potom ni nakon 70 (34:34), a odluka nije pala ni deset minuta kasnije, pošto je rezultat u drugom produžetku bio 1:1. Veliki tragičar utakmice bio je El Masiri, koji je pri rezultatu 35:34 napravio opstrukciju igre prilikom deveterca Danske u poslednjoj sekundi, što su hrvatske sudije kaznile sedmercem, a Magnus Jakobsen poslao meč na rulet završnicu.

El Masiri je tako spasio velike blamaže legendarnog Mikela Hansena, koji je u čitavoj završnici bio u kontraritmu. Prvo je pogrešio pas u 60. minutu, a onda je na kraju prvog produžetka, pri rezultatu 34:33 za njegovu selekciju bacio loptu na krilo nakon sudijskog znaka. To su Hrvati, posle gledanja snimka, kaznili sedmercem i isključenjem najboljeg igrača Danske, iako su njegovi saigrači već proslavili pobedu.

Dance je potom, ipak, pogledala sreća, pa su na sedmercima slavili sa 4:3 i prošli u veliko finale.

Tokom čitave utakmice dve selekcije su smenjivale u vođstvu, Danska je na poluvremenu imala tri gola prednosti (16:13), ali je domaćin uspeo u potpunosti da se vrati u završnici i uvede meč u potpunu klackalicu.

Mikel Hansen je i pored svega bio najefikasniji sa 10 pogodaka, dok je sa druge strane kod Egipta devet golova dao Jahia Halid.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U EGIPTU – ČETVRTFINALE

Sreda

Danska - Egipat 39:38 (35:35, 28:28)

20.30: (1,40) Francuska (8,50) Mađarska (3,60)

20.30: (2,20) Španija (8,00) Norveška (1,90)

20.30: (1,25) Švedska (10,0) Katar (4,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.