Nesalomivi Partizan! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2017, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesalomivi Partizan! (video)

Derbi 24. kola ABA lige pripao Partizanu, koji je ostao u trci za drugo mesto, i pored ogromnih kadrovskih problema u poslednjih desetak dana.

Nova pobeda Partizana u ABA ligi! Posle drame u prošlom kolu protiv Zadra, crno-beli su večeras slavili sa 87:80 na gostovanju ekipi Mega Leksa, iako su i ovoga puta igrali bukvalno bez pola tima!

Uvodne minute meča obeležila je igra u serijama. Partizan je poenima Birčevića i Pota poveo sa 5:0, posle čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Mega okreće na 7:5, ali onda sledi niz od devet vezanih poena crno-belih koji su poveli sa 14:7 posle pet minuta igre.

Mega je u finišu prvog perioda uspela da uhvati priključak, a pogotkom raspoloženog Radeta Zagorca stigla i do izjednačenja na 20:20.

A da Partizan pred drugu deonicu stigne do blage prednosti, pobrinuo se Stefan Birčević, koji je nešto kasnije poentirao za 26:24. Drugu četvrtinu obeležilo je blago vođstvo Partizana, mada je Mega, opet preko Zagorca, u jednom trenutku uspela da povede sa 34:33.

Ipak, na poluvremenu, Partizan je imao četiri poena viška - 47:43.

U trećem kvartalu raspucao se Jovan Novak u ekipi Mege. On je u ovom delu igre postigao čak tri trojke, ali na drugoj strani odgovrali su i Andrić i Birčević, pa je Partizan uspeo da stekne i devet poena razlike - 68:59.

Međutim, Mega se nije predavala, a kako se bližio finiš meča, prednost crno-belih se polako topila, da bi se i istopila posle četvrte Novakove trojke u drugom poluvremenu, za izjednačenje na 75:75.

Usledio je još jedan neuspešan napad Partizana, posle čega na drugoj strani Alfa Kaba poentira i donosi minimalnu prednost domaćinu - 77:75.

Seriju Mege prekinuo je Pot, a na tri i po minuta pre kraja, Stefan Birčević poentira za 79:77 u korist crno-belih.

Usledio je tajm-aut Dejana Milojevića, ali bez efekta u narednom napadu. Partizan se odlično odbranio, a onda Andrić pogađa novu trojku za ''plus pet'' - 82:77.

Mega ne koristi ni sledeća dva napada, a Partizan preko Birčevića i Lukovića uvećava prednost na već ubedljivih 85:77.

Ni još jedan tajm-aut nije pomogao Megi, posle čega crnobeli nastavljaju niz, za dvocifreno vođstvo - 87:77, posle čega domaćoj ekipi nije bilo povratka.

Do 18. pobede u ABA ligi ove sezone, Partizan su predvodili Birčević i Andrić sa po 20 poena, Pot je ubacio 15, a Vrabac 12 poena.

Alfa Kaba na kraju najefikasniji u ekipi Mege sa 18 poena, Zagorac je upisao 16, a Marelja 15 poena.

Partizan sada ima skor 18-6, kao i drugoplasirana Cedevita, a Mega je sada na 9-15.

Dodajmo još i da je u isto vreme Igokea kao gost u Skoplju savladala MZT sa 71:67.

--

VIDEO HIGHLIGHTS: @KKMegaLeks - @PartizanBC (80:87). https://t.co/MCQRqizpyS  #ABALiga #MEGPAR

— ABA Liga (@ABA_League) February 27, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euforija među ''Grobarima'', pominju i generaciju iz '92! (foto)

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2017, 00:30

Na prvi pogled jedna obična pobeda protiv Mega Leksa večeras je imala mnogo veći značaj za sve pristalice Partizana...Naravno, razlog za veliko oduševljenje među ''Grobarima'' večeras jeste činjenica da je Partizan bez pola tima i trenera Džikića ostvario još jednu važnu pobedu u borbi za...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.