Neprikosnoveni Ligeti

Izvor: S media, 19.Dec.2010, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprikosnoveni Ligeti

Amerikanac Ted Ligeti nastavio je dominaciju u veleslalomu ove sezone pošto je zabeležio treći trijumf, na stazi Gran Riza u Alta Badiji (Italija).

Ligeti je u obe trke ostvario ukupno vreme od 2 minuta 31 sekund i 99 stotih, što je 14 stotinki bolje od drugoplasiranog Siprijena Rišara. Rišar je bio vodeći nakon prve vožnje, ali je u drugoj napravio grešku u središnjem delu staze i na kraju morao da se zadovolji drugim mestom što je ujedno i najbolji plasman u karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 31-godišnjeg Francuza.

Valhofer vladar Val Gardene

Hiršer slavio u Val d'Izeru

Granžu prvi slalom sezone

Treće mesto pripalo je još jednom Francuzu, Tomasu Fanari, kome je ovo takođe najbolji rezultat u karijeri.

Alta Badija, veleslalom:

1. Ted Ligeti (SAD) 2:31.99

2. Siprien Rišar (Francuska) +0.14

3. Tomas Fanara (Francuska) +0.55

4. Didije Kuše (Švajcarska) +1.16

5. Ondrej Bank (Češka) +1.30

6. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.32

7. Mats Olson (Švedska) +1.73

8. Gotje de Tesije (Francuska) +1.81

9. Štefan Gergl (Austrija) +1.99

10. Davide Simonćeli (Italija) +2.00

U generalnom plasmanu vođstvo je preuzeo Ligeti, koji sada ima 321 bod, ispred dvojice Švajcaraca, Silvana Curbrigena sa 315 i Didijea Kušea sa 294.

Takmičenje u Svetskom kupu za muškarce nastavlja se 28. decembra u Bormiju (Italija) kada je na programu spust.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alpsko skijanje: Ponovo Šred

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Dec.2010

Ako se po jutru dan poznaje, onda se već sada, sa velikom dozom sigurnosti, može tvrditi da je Ted Ligeti najozbiljniji kandidat za Kristalni globus u veleslalomu. Aktuelni vlasnik malog Globusa u osnovnoj alpskoj disciplini, posle Biver Krika i Val Dizera, bio je najbolji i u Alta Badiji, što mu...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Ligeti tri od tri!

Izvor: Sportal.rs, 19.Dec.2010

Sjajan vikend američkih smučara upotpunio je i Ted Ligeti koji je u veleslalomu slavio i treći put ove sezone. Ovoga puta on je bio najbrži u italijanskom ski centru Alta Badiji, pa je na stazi Groden iza sebe ostavio dvojicu Francuza Siprejena Rišara i Tomasa Fenara.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.