Veleslalom: Ted Ligeti najbrži u Alta Badiji

Izvor: Glas javnosti, 20.Dec.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veleslalom: Ted Ligeti najbrži u Alta Badiji

ALTA BADIJA - Amerikanac Ted Ligeti treći put ove sezone trijumfovao je veleslalomu za Svetski kup koji je održan u Alta Badiji u Italji i na taj način preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Posle prve trke Ligeti je bio drugi, sa zaostatkom od 15 stotinki u odnosu na vodećeg Francuza Siprijena Rišara. U drugoj vožnji Rišar je na zaleđenoj stazi napravio grešku i omogućio Amerkancu da pobedi.

Ligeti je u dve vožnje ostvario vreme od 2:31,99 minuta i na kraju je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 14 stotih delova sekunde brži od Rišara, kome je drugo mesto najbolji plasman u karijeri.

Prvi put u karijeri na pobedničko postolje se popeo i Francuz Tomas Fanara, koji je zauzeo treće mesto, sa zaostatkom u odnosu na pobednika od 55 stotinki.

Sa osvojenih 100 bodova, Ligeti je na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu Svetskog kupa za šest bodova pretekao Švajcarca Silvana Curbrigena, koji nije uspeo da se kvalifikuuje za drugu vožnju i ostao je bez plasmana.

Nakon pobeda u sva tri ovogodišnja veleslaloma, Ligeti ima maksimalnih 300 bodova u toj disciplini, čak 135 više od Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji je danas bio šesti.

Najbolji skijaši sveta nadmetanje u Svetskom kupu nastaviće 29. decembra u italijanskom Bormiju, kada je na programu spust.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.