Neočekivana pobeda Alonsa u Maleziji, istorijsko drugo mesto za Pereza!

Izvor: Blic, 25.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivana pobeda Alonsa u Maleziji, istorijsko drugo mesto za Pereza!

Fernando Alonso je uspeo da ostavi po strani probleme sa kojima se suočava Ferarijev bolid u novoj sezoni i na trci za Veliku nagradu Malezije upisao je pobedu ispred Zauberovog vozača Serhija Pereza, najvećeg iznenađenja na stazi Sepang. Meksikancu je to prvi put da se našao na podijumu, a posle 41 godine vozač poreklom iz Meksika se našao među trojicom najboljih.

Iako su prve kapi kiše počele da padaju 15 minuta pred početak druge po redu trke Formule 1, bolidi su izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na stazu, a karavan je predvodio Luis Hamilton. Britanac je držao prvo mesto, ispred kolege Džensona Batona, a umesto Sebastijana Fetela, za vratom im je disao Mark Veber.

Sve jača kiša naterala je vozače da rano krenu u boks po pneumatike za kišu, a loši uslovi i mnogobrojna izletanja bolida naterala su bezbednosno vozilo da izađe na stazu Sepang.

Van staze se na kratko našao i šampion Sebastijan Fetel, a kako su se uslovi dodatno pogoršali, istaknuta je crvena zastava u devetom krugu i trka je prekinuta. Prekid je trajao oko 45 minuta, a kada se vreme smirilo, vozači su se u bolidima vratili na stazu zajedno sa bezbednosnim vozilom.

Pet krugova je "sejfti kar" bio na stazi pre nego što je konačno u 14. krugu trka nastavljena kako dolikuje. Hamilton je branio prednost sve do odlaska u boks kada su ga mehaničari koštali pozicije u odnosu na Alonsa. Serhio Perez je u tom trenutku vodio po prvi put u karijeri, a u istom krugu trka je praktično bila završena za Džensona Batona koji je posle kontakta sa vozačem Hispanija Rejsinga Narijanom Kartikejanom, morao ponovo u boks.

Alonso je ubrzo pretekao Pereza, Hamilton držao treću poziciju, a ispostavilo se da se taj poredak nije menjao do kraja trke. Sebastijan Fetel je završio trku na 11. mestu, a boljeg plasmana ga je koštao "kamikaza" Kartikejan koji mu je, kao i Batonu, žestoko oštetio bolid posle kontakta na stazi.

Bodove su osvojili i Mark Veber, Kimi Raikonen, Bruno Sena, Pol Di Resta, Žan-Erik Vernje, Nikolas Hulkenberg i Mihael Šumaher.

Sledeća trka je na programu 15. aprila u Kini.

Generalni poredak:

1. Fernando Alonso (Ferari) 35

2. Luis Hamilton (Meklaren) 30

3. Dženson Baton (Meklaren) 25

4. Mark Veber (Red Bul) 24

5. Serhio Perez (Zauber) 22

6. Sebastijan Fetel (Red Bul) 18

7. Kimi Raikonen (Lotus) 16

8. Kamui Kobajaši (Zauber) 8 itd itd...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.