Trka za Veliku nagradu Malezije prekinuta zbog kiše, pa nastavljena

Izvor: Blic, 25.Mar.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka za Veliku nagradu Malezije prekinuta zbog kiše, pa nastavljena

Trka za Veliku nagradu Malezije privremeno je bila prekinuta zbog loših vremenskih uslova nakon devet odvozanih krugova, ali nakon što se kiša smirila, vozači su se ponovo našli na stazi Sepang.

Iako su prve kapi kiše počele da padaju 15 minuta pred početak druge po redu trke Formule 1, bolidi su izašli na stazu, a karavan je predvodio Luis Hamilton. Britanac je držao prvo mesto, ispred kolege Džensona Batona, a umesto Sebastijana Fetela, za vratom im je disao Mark Veber.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Sve jača kiša naterala je vozače da rano krenu u boks po pneumatike za kišu, a loši uslovi i mnogobrojna izletanja bolida naterala su bezbednosno vozilo da izađe na stazu Sepang.

Van staze se na kratko našao i šampion Sebastijan Fetel, a kako su se uslovi dodatno pogoršali, istaknuta je crvena zastava i trka je prekinuta. Prekid je trajao oko 45 minuta, a kada se vreme smirilo, vozači su se u bolidima vratili na stazu zajedno sa bezbednosnim vozilom.

Pet krugova je "sejfti kar" bio na stazi pre nego što je konačno u 14. krugu trka nastavljena kako dolikuje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alonso najbrži u Maleziji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2012

Vozač Ferarija Fernando Alonso pobedio je danas na Velikoj nagradi Malezije na stazi Sepang, drugi je prošao kroz cilj Serhio Peres iz Zaubera dok je trećeplasirani Luis Hamilton iz Meklarena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Neočekivana pobeda Alonsa u Maleziji, istorijsko drugo mesto za Pereza!

Izvor: Blic, 25.Mar.2012

Fernando Alonso je uspeo da ostavi po strani probleme sa kojima se suočava Ferarijev bolid u novoj sezoni i na trci za Veliku nagradu Malezije upisao je pobedu ispred Zauberovog vozača Serhija Pereza, najvećeg iznenađenja na stazi Sepang. Meksikancu je to prvi put da se našao na podijumu, a posle...

Nastavak na Blic...

Vozač ekipe Sauber, Sergio Perez izmamio suze radosnice

Izvor: Moto.rs, 26.Mar.2012, 08:04

Perez je startovao sa devetog mesta i već posle prvog kruga ušao u pit stop da zameni pneumatike za kišu. Ovo je bio odličan potez jer mu je omogućio da momentu kada je trka prekinuta zbog kiše probije se na treće mesto. Perez je posle trke istakao da je tim odabrao odličnu strategiju i...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.