Nemoć Junajteda, Siti je OPET u finalu! (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Jan.2021, 23:39

Nemoć Junajteda, Siti je OPET u finalu! (video)

Večeras smo dobili i drugog finalistu Liga kupa Engleske.

Posle Totenhema, koji je sinoć sa 2:0 savladao ekipu Brentforda, u finale engleskog Liga kupa večeras se plasirao i Mančester siti, i to četvrti put uzastopno!

''Građani'' su u drugom polufinalu kao gosti savladali Mančester junajted sa 2:0 na ''Old Trafordu'', i to potpuno zasluženo, posle bolje igre pogotovo u drugom poluvremenu.

Junajted je večeras nastupio bez Nemanje Matića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji je meč odgledao sa klupe za rezerve, a Solskjerov tim je mogao do vođstva u devetom minutu, kada je Bruno Fernandeš pokušao, ali Stefen je odlično odbranio. Četiri minuta kasnije na drugoj strani odlična prilika za De Brujnea, koji je sa 17 metara pogodio desnu stativu protivničkog gola.

Igralo se sa dosta tempa, dinamično, u 24. minutu Foden je protutnjao po levoj strani, izbio sam ispred golmana Hendersona, pogodio mrežu, ali gol nije priznat zbog ofsajda. Prethodno, na početku meča poništen je i gol Gundogana, pa nešto kasnije i autogol Stounsa.

Nije bilo (priznatih) golova do kraja poluvremena, a posle samo pet minuta igre u nastavku, Mančester siti je poveo. Sve se dogodilo posle slobodnog udarca, centaršut sa leve strane u kazneni prostor, neuspela ofsajd-zamka domaćih, a na drugoj stativi loptu je sačekao Stouns i sproveo je u mrežu - 0:1.

Nastavio je Siti sa napadima, kako je meč odmicao gosti su igrali sve bolje. Marez u 62. minutu šutira pod prečku sa 17-18 metara, ali je Henderson odlično intervenisao.

Sve dileme oko putnika u finale rešene su u 83. minutu meča, kada su gosti iznudioli korner, Van Bisaka je glavom izbacio loptu iz kaznenog prostora, ali samo do Fernandinja, koji sa 19-20 metara pogađa donji desni ugao Hendersonovog gola - 0:2.

-
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sitiju duel sa Junajtedom i plasman u finale Liga kupa

Izvor: RTS, 06.Jan.2021

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti gradskog rivala, ekipu Junajteda, sa 2:0 i četvrti uzastopni put plasirali se u finale Liga kupa. Protivnik ekipi Pepa Gvardiole u borbi za prvi trofej u sezoni biće Totenhem. . Mnogo se očekivalo od derbija Mančestera,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.