Izvor: MozzartSport.com, 06.Jan.2021, 23:57

Gvardiola je gospodar Mančestera i Liga kupa (VIDEO)

Siti u gradskom derbiju savladao Junajted i plasirao se u finale Liga kupa

Posle mančesterske uspavanke odigrane 12. decembra, veliki gradski rivali dobili su priliku za popravni u okviru polufinala Liga kupa i može se reći da su ovaj put poližili ispit.

Iako fudbalska predstava na Old Trafordu nije bila ni blizu najviše ocene, izabranici Olea Gunara Solskjera i Pepa Gvardiole pružili su znatno zanimljiviji duel nego pre mesec dana u okviru Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << lige, a susret je pripao Građanima koji su pogocima Stounsa i Fernandinja zakazali finale protiv Totenhema.

Prvi korak ka četvrtom uzastopnom finalu Građani su ostvarili preko Džona Stounsa u 50. minutu. Štoper Sitija čekao je gol više od tri godine, tačnije 1162 dana, a pogodak je stigao u idealnom momentu, da pravovremeno slomi otpor rivala i skine teret sa kluba koji u aktuelnom takmičenju nije poražen u poslednjih 18 susreta.

Vodeći pogodak je trasirao put gostiju, ali su dileme otklonjene tek u 83. minutu kad je Fernandinjo odličnim udarcem sa 20 metara udvostručio prednost i raspršio sve nade Crvenih đavola.

Domaćin će prilikom osvrta na polufinalni duel sigurno žaliti jer je Rašford u trećem minutu bio u ofsajdu pre nego što je Stouns zatresao svoju mrežu, a uzdahe crvene strane Mančestera izmamio je i pokušaj Bruna Fernandeša u 9. minutu. Sa druge strane, najbolje šanse do odmora za goste imali su De Brujne u 13. i Foden u 24. minutu. Talentovani Englez je čak i zatresao mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se prethodno našao.

Uprkos ofanzivi u koju je Junajted krenuo posle prve lopte u mreži, najbolju šansu uz pogotke, u drugom poluvremenu režirali su gosti. U 62. minutu, Marez je odlično šutirao, ali je Henderson bio na visini zadatka.

Rival Sitiju u borbi za četvrti trofej u Liga kupu u Gvardiolinoj eri biće Totenhem koji je dan ranije u polufinalu savladao Brentford (2:0).

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.