Nemačka i SAD u osmini finala, Miler ponovo strelac

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2014, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka i SAD u osmini finala, Miler ponovo strelac

SAD – Nemačka 0:1 (0:0)
Strelci: 0:1 – Miler u 54. minutu.
Stadion: Itaipava Arena Pernambuko. Sudija: Ravsan Irmatov (Uzbekistan).
SAD: Hauard, Džonson, Bizli, Gonzales, Besler, Bekerman, Džons, Bredli, Zusi, Dejvis, Dempsi.
NEMAČKA: Nojer, Boateng, Hovedes, Mertesaker, Humels, Lam, Švajnštajger, Kros, Ozil, Podolski, Miler.

U duelu Nemačke i SAD i velikih prijatelja selektora Joakima Leva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Jirgena Klinsmana nije viđen remi kao što je i bilo očekivano.
Iako je nerešen rezultat sigurno vodio obe ekipe u osminu finala, ipak su Nemci na kraju slavili i to sa minimalnih 1:0.
Kako god bilo i jedni i drugi su i pored ovog rezultata prošli dalje, a su ovako Panceri obezbedili prvo mesto u grupi G.
SAD su na kraju grupnu fazu završile na drugoj poziciji ispred Portugalije koji je imao isti broj bodova, ali i lošiju gol razliku.
Nemačka je bolje ušla u meč. Izabranici Joakima Leva su od samog starta pritiskali Amerikance.
Već u drugom minutu Panceri su zapretili. Posle nekoliko razmenjenih pasova lopta je došla do Boatenga koji je sa desnog boka uputio centaršut ka Mileru. Ovaj je atraktivno, makazicama pokušao da uputi udarac, ali loše je zahvatio loptu. Ona se ipak odbila do Podolskog koji je šutirao slabijom desnom nogom, ali visoko preko gola.
Inicijativa Nemačke nije prestajala. Lako su stvarali višak po krilima i slali opasne centaršuteve u peterac. Prvo je u 8. minutu Podolski pokušao da pronađe Milera, ali je napadač Pancera kasnio. Samo nekoliko trenutaka kasnije i Boateng je poslao loptu pred gol Hauarda, ali ovog puta tamo nikog nije bilo od njegovih saigrača.
U 10. minutu imali su Nemci novu priliku, ali su u osudnom momentu Švajnštajger i Hovedes zasmetali jedan drugom, te su defanzivci SAD-a otklonili opasnost.
U narednih par minuta glavna figura na terenu bio je half Jenkija Gonzales u dva navrata sjajno reagovao ispred Tomasa Milera.
Prvo se dobro postavio ispred napadača posle novog centaršuta Džeroma Boatenga, a potom je i odlično uklizao posle duplog pasa Milera i Švajnštajgera.
Prva opasnost ispred gola Manuela Nojera viđena je tek u 22. minutu, kada je Zusi je oprobao udarac posle prodora sa leve strane, ali je lopta otišla malo iznad prečke.
Tačno posle pola časa igre minutu viđena je jedna nesvakidašnja situacija. Desni bek SAD-a Džonson je poslao povratni pas ka Džonsu, ali se ovaj sudario sa sudijom Irmatovim i završio na zemlji.
Do kraja poluvremena viđena je još jedna prilika za Pancere. Ozil je primio pas u šesnaestercu, namestio se i šutirao, ali je Hauard odbranio njegov udarac.
Posle nekoliko uvodnih minuta drugog poluvremena bez konkretne opasnosti po gol jedne od reprezentacija viđen je i prvi gol na utakmici i to u mreži SAD-a.
Ozil je posle kratke kombinacije iz kornera sa Tonijem Krosom, uputio centaršut pred gol, a Per Mertesaker je sjajno tukao glavom. Ipak Tim Hauard je odlično intervenisao, ali samo do Milera koji je sa ivice šesnaesterca iz prve loptu poslao u mrežu.
Ovo je bio njegov četvrti pogodak na prvenstvu, i sada se izjednačio na vrhu liste strelaca sa Nejmarom i Lionelom Mesije.
Nije viđeno mnogo toga u ovom delu utakmice. SAD nisu imale ideju u napadu, a Nemačka je kao i u prvom delu igre imala daleko veći posed lopte.
Ipak Panceri nisu više onako hitali ka golu protivnika, pošto su postignutim pogotkom obezbedili prvu poziciju u grupi.
U 82. minutu imali su Nemci priliku da postignu još jedan gol. Mesut Ozil je povukao kontru, potom je odigrao za Gecea, koji je opet poslao loptu do njega, ali je ovaj nije dobro primio i propala je  lepa prilika.
Čak 93 minuta bilo je potrebno Jenkijima da dođu u priliku za postizanje pogotka. Dempsi je lepo povukao i potom sjajno proigrao Alehandra Bedoju, koji je iz prve šutirao, ali je kapiten Nemačke Filip Lam sjajno uklizao i sprečio pogodak.
Samo nekoliko sekundi kasnije i Dempsi je bio u prilici da postigne gol, ali je glavom tukao preko gola.
Tabela grupe G:
Nemačka 7, SAD 4, Portugalija 4, Gana 1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.