Neki još čekaju vraćanje novca sa Exit kartica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2016, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neki još čekaju vraćanje novca sa Exit kartica

Refundacija novca sa kartica kojima se plaćalo na Exit festivalu, išla je na dva načina. Na tvrđavi, i po završetku festivala, u OTP banci. Međutim, i desetak dana po isteku roka za prijavu u banci, ima građana koji novac još uvek ne mogu da podignu.

Refundacija novca sa kartica kojima se plaćalo na Exitu išla je na dva načina. Na tvrđavi i po završetku festivala u OTP bancu. Međutim, i desetak dana po isteku roka za prijavu u banci, ima građana koji svoj novac još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvek ne mogu da podignu.

Vesna Spasojević deset dana pokušava da sa kartice povrati neutrošeni novac sa zajedničke Exit i OTP kartice koja je bila sredstvo plaćanja na nedavno završenom festivalu. Nakon što novac nije preuzela na Tvrđavi, u banci joj je, kao i svima zainteresovanima, rečeno da mora da bude registrovana, odnosno, da otvori račun na koji će joj biti prebačen novac.

"Otvorim račun u OTP banci pre deset dana, to je bila sreda i tad su mi rekli da ne može odmah, ali u ponedeljak. Pre tačno sedam dana dođem da podignem svoj novac, ali su mi rekli da nema novca na računu, jer im Exit nije prebacio novac", priča Vesna Spasojević.

Kao komentar na konkretan primer, u OTPu, od direktora direkcije za razvoj Dejana Mirča smo dobili sledeći odgovor: "Ja bih morao da znam mnogo više detalja o toj osobi, ali to da je osoba došla i da joj je rečeno da nema para, to mi je apsolutno nelogičan scenario, čisto sumnjam da je baš tako bilo".

Na isto pitanje, iz Exit-a nam je stigao pisani odgovor u kom stoji da im je "dodatnom proverom u banci rečeno da je svim posetiocima koji su festivalske kartice besplatno registrovali, novac u celosti isplaćen još pre 12 dana, tačnije, većini korisnika, a pre sedam dana poslednjim registrovanim korisnicima". Među njima, naša sagovornica očigledno nije.

U Exitu nam je rečeno i to da je izdato ukupno oko 33 hiljade kartica. S druge strane, u OTPu kažu da je ta brojka oko 40 hiljada, od čega je oko pet hiljada registrovanih. U banci računaju i to da je na oko dve hiljade komada ostalo preko 200 dinara.

"Najveći broj registracija je usledio na početku prodaje, ne nakon festivala. Znači, nakon festivala ne postoji neki 'bum' da su se pojavile velike grupe ljudi, ili da je to neki značajan broj koji je došao da se registruje samo da bi podigao novac, znači, u pitanju je par stotina njih koji su došli sa tim motivom", kaže Mirč.

Jedna od nejasnoća u vezi sa vraćanjem novca je da li je registracija isto što i otvaranje računa. Ako polazimo od toga da građane ne zanima previše kako se neka pojava u bankovnom svetu zove i ako po strani ostavimo pitanje koliko je novca ostalo u vakuumu između organizacije festivala, banke i posetilaca koji su jednostavno odustali od vraćanja novca, pitanje je kada će zainteresovani građani dobiti svoj novac.

I u Exitu i OTP banci ističu da je ovako dug period da o vraćanju novca uopšte i govorimo izuzetak od drugih festivala i da su postojala dva roka za vraćanje. Jedan na Tvrđavi dva dana po završetku festivala i drugi u banci sa besplatnom registracijom računa.

"Ja sam otišla i danas, znači, posle dve nedelje od završetka Exita, opet su mi rekli da novca nema i da je možda najbolje da ja više ne dolazim svakodnevno, da se ne mučim, nego da, eto, pozivam call centar da vidim da li je moj novac legao", ukazuje vesan Spasojević.

Vesni je ostalo tri hiljade dinara, ali kaže da bi posle svega bila uporna i da joj je ostalo 300 dinara.

Sledeća i verovatno poslednja mogućnost je prijava direktno Exitu na adresu refundacija@exitfest.org i to do 1. septembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.