Izvor: MozzartSport.com, 15.Jul.2020, 13:10

Nekad Škuletić i Đurđević, danas Štulić: Vidiš gde završe igrači koji dođu u Savino selo

Nova Partizanova nada u liku 19-godišnjeg centarfora

Za razliku od slučajeva cepidlačenja, kad se pitomcima omladinske škole tražila dlaka u jajetu uprkos zadovoljavajućim igrama za prvi tim, Partizanovi navijači ukazali su avansno poverenje Nikoli Štuliću posle samo 35 minuta superligaškog fudbala. Uvereni su da će ih 19-godišnji napadač obradovati u narednoj sezoni, jer im se svideo na prvi pogled. Bar po tri osnova.

Prvi: konstitucijom i načinom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igre podseća na nekadašnjeg vođu navale Parnog valjka, Aleksandra Mitrovića. Drugi: izabrao je da na poleđini dresa nosi broj 32, kao prethodna dvojica srpskih centarforova sa više od 20 golova u takmičarskoj godini (Petar Škuletić i Uroš Đurđević), što je dokaz da oseća klub. Treći: zbog prezimena ih asocira na Branimira Džonija Štulića, te se nadaju da će po uzoru na frontmena grupe Azra u Humskoj sa Nikolom biti – pesma.

Prija poređenje sa takvom muzičkom zvezdom. Mada pripadaju drugom vremenu, naravno da znam ko su Azra i Štulić. Nadimak ‘Džoni’ mi odgovara, slaže se uz ime. Što se Azrinih pesama tiče, omiljene su mi ‘Voljela me nije nijedna’ i ‘Usne vrele višnje’. Ima i do uticaja roditelja”, smeje se momak iz Sremske Mitrovice u foajeu hotela “Palisad”, na početku priprema crno-belih na Zlatiboru.

Za njega su prethodni meseci doslovce pesma. Savo Milošević ga je tokom proleća priključio prvom timu, u završnici minule sezone omogućio debi protiv Čukaričkog, poslao na teren pred kraj gostovanja Vojvodini, a da ga tretira projekatom Partizana pokazao je potpis profesionalnog ugovora, do 2024. S jedne strane, jasno je klupsko opredeljenje da ga lansira na veliku scenu, s druge prisutna navijačka bojazan da bi, ukoliko se pokaže, pre roka mogao u inostranstvo, kao što su za veliki novac činili Milenković, Marković, Pavlović, Vlahović

“Ne bih išao tako daleko u budućnost. Glavom sam u Partizanu, prvi cilj mi je da se nametnem stručnom štabu, igram što više. Na ličnom planu, ne obećavam golove, samo marljiv rad. Na klupskom, zna se: napad na duplu krunu. Ambicije su uvek najviše”.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tokom staža u omladinskoj školi Štulić je prepoznat kao napadača starog kova. Klasični “target men”. Ko ga je pažljivo gledao na utakmicama mlađih kategorija i u reprezentativnom dresu primetio je kvalitetnu igru obema nogama, ubojitost glavom, spretnu realizaciju, snalažljivost u igri leđima… I da mu je neophodan tim, saigrači sposobni da ga hrane loptama. Nije ni čudo što ga porede sa Grobarima omiljenim centarforom…

Ne volim da pričam o sebi, ali podsećam malo na Aleksandra Mitrovića. Smatram i da sam špic kome je potreban tim, da mi donese loptu u kazneni prostor. Iako volim ‘devetku’, zbog Mitra sam želeo broj 45 na poleđini dresa, međutim, u prošloj sezoni pod njim je bio registrovan Petar Gigić. Otuda sam izabrao 32 kao podsećanje na vreme kad su ga u Humskoj nosili Petar Škuletić i Uroš Đurđević. Gledao sam ih kao uzore, a zna se šta su postigli, koliko golova dali, kakav pečat ostavili u Partizanu. Moj zadatak je da se trudim, da se makar približim njihovih ostvarenjima od preko 20 pogodaka u sezoni”.

Osnove na putu ka cilju su čvrste, jer je Štulić imao tu sreću da ga tokom boravka među crno-belima (od 2012. kad su ga Dušan Trbojević i Slađan Šćepović doveli iz Sirmijuma) često trenirali napadači.

“Od Šćepovića sam baš dosta naučio, igram poziciju koju je moj prvi trener u Partizanu pokrivao. Kasnije sam na planu taktike i kretnji upijao savete od Dražena Bolića (doduše, nekada defanzivac) i Žarka Lazetića. Sreo sam ih ovde na Zlatiboru, pošto su došli sa Metalcom, kažu da se trud isplatio i da su ponosni zbog mog ulaska u prvi tim. Poslednja stanica pre prekomande među senior bili su omladinci gde sam od Nenada Brnovića usavršavao taktiku i shvatio značaj fizičke spreme, što se videlo pri dolasku u prvi tim, pošto se ‘fudbal za odrasle’ totalno razlikuje od onog dečijeg”.

Prednost bi mogla da mu bude u saznaju da su šef stručnog štaba i prvi pomoćnik nekad bili dokazani napadači.

“Savo Milošević mi neprestano priča gde da tražim loptu, kako da se što brže prilagodim zahtevima seniorskog fudbala. Šta ti je život: 2009. sam učestvovao na turniru u njegovom rodnom Johovcu kraj Bijeljine, a sad me taj čovek trenira. Tako je nastala fotografija koja je izazvala veliku pažnju posle kontrolnog susreta tokom pauze, da bi mi sutradan na treningu šef rekao: ‘Vidiš gde završe igrači koji dolaze u moje selo na turnir’. Isto tako, zadovoljstvo je raditi sa dobrim čovekom i sjajnim treneorm kakav je Radovan Ćurčić”.

Zbog pravila o bonus igračima (rođenim posle 1. januara 1999) mogla bi naredna sezona da predstavlja veliku afirmaciju Nikole Štulića, jer će Milošević pre ili kasnije morati da ga koristi.

Za nas mlade to ograničenje predstavlja veliku prednost. Sve je na nama, kako budemo trenirali, toliko ćemo prilika imati. Partizan forsira napadački stil i nadam se da će biti mesta za sve napadače. Sa Bojanom Matićem sam cimer, bivšeg špica Mačve i Vojvodine odlikuju mirna završnica, kvalitetna igra leđima, dobar učinak glavom, dok Umar Sadik odlično igra u polju, kretnje su mu sjajne, odvlači protivničke igrače. Trudim se da obojice naučim što je više moguće. A od stranaca, “skidam” pokrete Roberta Levandovskog i Zlatana Ibrahimovića”, kazuje Nikola Džoni Štulić.

JOVIĆ BUM, VITAS NAJSPREMNIJI

Priključio je Savo Milošević prvom timu nekoliko dečaka iz Teleoptika i omladinske ekipe (Knežević, Čolić, Jović, Stanojlović, Arambašić), a Štulić ukazuje da bi u narednim mesecima bum mogao da napravi…

“Nemanja Jović! Svi su talentivani, ali on mi se sviđa zbog dobre tehnike, promene ritma, brzine… Dobri su i ostali momci, jedni druge bodrimo”.

Uz napomenu da je dosad najviše postigao pet golova na jednoj utakmici, mladi napadač otkriva ko mu od defanzivaca zadaje najviše problema na treninzima:

Mada nije lako izdvajati, neka to bude Uroš Vitas. Nekako je najspremiji”.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.