Nejmar nije gazda u Al-Hilalu - morao je da se povuče pred saudijskom zvezdom VIDEO

Izvor: B92, 16.Sep.2023, 13:50

Nejmar nije gazda u Al-Hilalu - morao je da se povuče pred saudijskom zvezdom VIDEO

Brazilac Nejmar debitovao je za Al-Hilal, odigrao je pola sata u drugom poluvremenu međutim zbog sebičluka saigrača nije krunisao prvi meč golom.

Al-Davsari je pri rezultatu 4:0 uzeo loptu i izveo jedanaesterac iako je Brazilac prvi stao kraj lopte i spremio se da ga izvede.

Svi na stadionu su očekivali gol na debiju najskuplje plaćenog igrača u istoriji fudbala ali ih je sve neprijatno iznenadio Salem Al-Davsari, koji je, ipak, bio izvođač najstrože >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazne.

Pogodio je za 5:0, ali se njegov potez nimalo nije dopao navijačima koji su ga izviždali i pre nego što se zaleteo ka lopti.

Al-Davsari je nešto kasnije postigao još jedan gol i tako kompletirao "het-trik" međutim ostaće upamćeno da je praktično oduzeo priliku Nejmaru da debi kruniše pogotkom.

Brazilac je inače, odmah po ulasku u igru, napravio razliku na terenu. Učestovao je u akcijama kod tri poslednja gola Al-Hilala, jednom kao asistent, i pokazao da će biti moćno oružje u rukama trenera Žorža Žesusa.

Meč je krenuo sa klupe zbog toga što je Žesus želeo da ga odmori pred naredni izazov u azijskoj Ligi šampiona.

Inače, Al-Davsari je sa tri gola protiv Al-Rijada izbio na čelo liste strelaca (sa šest golova, koliko ima i Ronaldo) i verovatno je želja da popravi golgeterski bilans uticala na to da "otme" Nejmaru izvođenje penala.

Mnogi pamte, Al-Davsari je igrač koji je golom doneo Saudijskoj Arabiji pobedu nad Argentinom 2:1 na prethodnom Svetskom prvenstvu u Kataru, u okvriru grupe.

Al-Davsari je od 2011. godine u Al-Hilalu za koji je odigrao preko 200 utakmica i apsolutno je najveća domaća zvezda saudijskog fudbala, ujedno je i kapiten ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.