Nejmar i karneval u Riju – zabranjena ljubav

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejmar i karneval u Riju – zabranjena ljubav

Prvi put posle šest godina brazilska fudbalska zvezda i član Pari Sen Žermena, Nejmar, propustio je čuveni karneval u Riju. Mada, pre nekoliko dana nije tako izgledalo…
Pogotovo ne kada je u poslednjem minutu nadoknade meča protiv Bordoa dobio crveni karton, što je automatski značilo da će propustiti naredni meč francuskog prvenstva protiv Dižona, koji se igrao baš u vreme karnevala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Taj potez mnogi su u medijima i na društvenim mrežama povezali upravo sa čuvenom feštom na ulicama Rio de Žaneira, smatrajući da je Nejmar to namerno uradio kako bi imao alibi za odlazak.
Primera radi, on je 2015. i 2016. godine kao član Barselone u vreme karnevala, ali i rođendana svoje sestre, bio suspendovan zbog kartona. Godine 2017. je imao problem sa mišićem, dok je 2018. i 2019. bio u Brazilu na terapijama, gde se oporavljao od povrede metatarzalne kosti.
Međutim, pritisak javnosti je ove godine očigledno bio preveliki, te se Nejmar odlučio da propusti ovogodišnji spektakl u domovini, a to objavio u videu na Instagramu.
"Sa neverovatnom radošću mogu da potvrdim da neću biti na Karnevalu ove godine, pa neće biti ni kontroverznih priča o tome. Hvala. Živeo karneval!"
Inače, evropski klubovi već dugo godina muku muče sa Brazilcima i njihovom ljubavlju prema karnevalu.
Ronaldo, Adrijano, Ronaldinjo, pa i čuveni Argentinac Maradona često su umeli da "skoknu" tamo usred sezone, a postoje i priče fudbalskih menadžera da neki njihovi klijenti iz zemlje sambe žele da se poseta karnevalu nađe i u ugovoru sa klubom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.