Nejmar i karneval u Riju – zabranjena ljubav

Prvi put posle šest godina brazilska fudbalska zvezda i član Pari Sen Žermena, Nejmar, propustio je čuveni karneval u Riju. Mada, pre nekoliko dana nije tako izgledalo…

Pogotovo ne kada je u poslednjem minutu nadoknade meča protiv Bordoa dobio crveni karton, što je automatski značilo da će propustiti naredni meč francuskog prvenstva protiv Dižona, koji se igrao baš u vreme karnevala.

Taj potez mnogi su u medijima i na društvenim mrežama povezali upravo sa čuvenom feštom na ulicama Rio de Žaneira, smatrajući da je Nejmar to namerno uradio kako bi imao alibi za odlazak.

Primera radi, on je 2015. i 2016. godine kao član Barselone u vreme karnevala, ali i rođendana svoje sestre, bio suspendovan zbog kartona. Godine 2017. je imao problem sa mišićem, dok je 2018. i 2019. bio u Brazilu na terapijama, gde se oporavljao od povrede metatarzalne kosti.

Međutim, pritisak javnosti je ove godine očigledno bio preveliki, te se Nejmar odlučio da propusti ovogodišnji spektakl u domovini, a to objavio u videu na Instagramu.

"Sa neverovatnom radošću mogu da potvrdim da neću biti na Karnevalu ove godine, pa neće biti ni kontroverznih priča o tome. Hvala. Živeo karneval!"

Inače, evropski klubovi već dugo godina muku muče sa Brazilcima i njihovom ljubavlju prema karnevalu.

Ronaldo, Adrijano, Ronaldinjo, pa i čuveni Argentinac Maradona često su umeli da "skoknu" tamo usred sezone, a postoje i priče fudbalskih menadžera da neki njihovi klijenti iz zemlje sambe žele da se poseta karnevalu nađe i u ugovoru sa klubom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво