Izvor: RTS, 18.Okt.2020, 08:42

Nedelja je derbi dan, Partizan i Crvena zvezda igraju 163. meč u prvenstvu

Danas se na stadionu u Humskoj igra 163. po redu ”večiti derbi” između fudbalera Partizana i lidera Linglong Superlige Crvene zvezde. Biće to tek drugi susret najvećih rivala u istoriji kojem neće prisustvovati publika. Početak je u 17 časova.
Do sada jedini derbi bez prisustva navijača odigran je pre 12 i po godina na ”Marakani”, kada je Zvezda bila kažnjena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali i pobedila 4:1, a danas će prvi put tribine prazne biti i u Humskoj a razlog je i više nego očigledan - koronavirus.

Danas domaći crno-beli u poslednje vreme imaju nešto više uspeha u derbijima, ako se tu računaju i Kup dueli (Partizan je dobio poslednja tri). U prvenstvu trend je potpuno ujednačen - u poslednjih deset derbija, Zvezda ima dve pobede, Partizan dve pobede pobede, a šest puta je bilo nerešeno. Ali ono što je najvažnije, titula je uglavnom išla u Ljutice Bogdana 1a (tri poslednje).
I sada je situacija slična, Partizan je već u zaostatku osam bodova i upravo zato trener Aleksandar Stanojević smatra da njegov tim "mora da pobedi".
"Igramo na našem stadionu, na ’minus osam’ smo i moramo da pobedimo. Više vodimo računa o tome šta mi možemo da uradimo. Sigurno da je Zvezda sa deset uzastopnih pobeda rival za poštovanje", rekao je Stanojević na konferenciji za medije uoći najveće utakmice srpskog fudbala.
Zvezdin trener i igračka legenda Dejan Stanković istakao je da veruje u svoj tim i da on može da nastavi seriju pobeda u Superligi.
"Ne treba se opterećivati time koliko nismo postigli gol i pobedili u derbiju, jer to možemo da promenimo. Reprezentativna pauza nam je dobro došla, igraćemo sad dva puta nedeljno, treba nam svežine, ali spremni dočekujemo derbi. Za mene statistika nije opterećenje, nego motivacija. Želimo da pišemo istoriju. Bitan je pristup. Što se rivala tiče, oni su se pojačali pred kraj prelaznog roka, doveli su pet igrača, ali mislim da ne može da bude ogromno iznenađenje u smislu toga kako će izaći na teren", rekao je Stanković.
Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se od 17 sati, uz tekstualni komentar na našem portalu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podsetnik - Gde danas gledamo "večiti" derbi?

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2020

Najveći srpski derbi moći će da gleda cela Srbija...Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odmeriće snage danas po 163. put, a taj meč prenosiće dve televizije...Kao što je od ranije poznato, prenos mečeva je na TV Arena sport i B92, pa možete da birate, ako imate oba kanala...Kao i svakog vikenda,...

Nastavak na Sportske.net...

DANAS JE DERBI! Partizan dočekuje Zvezdu na praznom stadionu u Humskoj

Izvor: Kurir, 18.Okt.2020

Večiti derbi, 163. po redu, počinje u 17.00, a obe ekipe žele da stignu do trijumfa u sablasnoj atmosferi bez navijača

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.