Ne menjajte dobre navike! Srbija protiv Hrvatske za petu titulu u nizu i peti naslov prvaka sveta

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne menjajte dobre navike! Srbija protiv Hrvatske za petu titulu u nizu i peti naslov prvaka sveta

„Biće dosta naboja, ali imamo želju da se posle šest godina popnemo na svetski tron“, kaže kapiten Živko Gocić uoči finala zakazanog za 21 čas

Prošle godina tripla, a ove - ako sve bude u redu - dupla kruna! Aktuelna generacija srpskih vaterpolista ima izvanrednu priliku da primet u bazenima potvrdi i na planetarnom nivou. Posle osvajanja Svetske lige, Svetskog kupa i Prvenstva Evrope (2014), te Svetske lige u Bergamu prošlog meseca, izabranici selektora Dejana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Savića od 21 sat biju bitku i za zlato na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Prema svemu prikazanom to odličje im pripada, ali kad se zna da je preko puta ozbiljna selekcija Hrvatske, koja nas je često mučila i zajedno sa našim timom ostavila najjači utisak u Rusiji, jasno je da doza opreza mora da postoji.

Ostala je još jedna utakmica, ona najteža. Ekipe koje se sastaju u finalu su definitivno pokazale najviše ovog leta, pa će naš međusobni duel sigurno biti vaterpolo spektakl. Biće dosta naboja, emocija, ali mi imamo želju da se posle šest godina popnemo na svetski tron“, prenosi utiske iz tabora naše reprezentacije kapiten Živko Gocić.

Uz pohvale rivalu, za koga kaže da je „dobro pokriven na svim pozicijama“, Gocić ističe da se Delfini neće meriti prema protivniku, jer je, kako kaže, „ova ekipa napravljena tako da u svakoj utakmici ide na pobedu“.

Trebalo bi da uskočimo u bazen i igramo najbolje što znamo. Dogovor je da ostanemo hladne glave i da se ne obaziremo na detalje koji bi mogli da nam oduzmu enerigju. Ako tako bude onda imamo šanse da osvojimo zlato. Naša šansa je u jakom ritmu, da nikako ne stajemo sa plivanjem, a i da zadržimo nivo igre u odbrani kao na prethodnim utakmicama“, dodao je Živko Gocić.

Kvote Kladionice MOZZART za finale Svetskog prvenstva u vaterpolu

Srbija je primila čak 26 golova u Grupi B (protiv Crne Gore, Japana i Australije), a onda je u dva meča nokaut faze golman Gojko Pjetlović savladan tek 13 puta (protiv Sjedinjenih Američkih Država i Italije), što bi trebalo da znači da nam je igra u odbrani „porasla“ uoči najvažnije utakmice.

Nije primereno baviti se prognozama, ali pobediće ekipa koja bude imala više živaca i strpljenja u odlučujućim trenucima, ekipa koja bude igrala jaču odbranu. A pošto smo mi imali raspolžen napad nadam se da će tako ostati. Finale je najlepša utakmica za svakog sportistu, a s obzirom na to šta smo pokazali Hrvati i mi ovo je zasluženo finale“, ocenio je Filip Filipović, jedan od najboljih igrača našeg tima.

Ako se izuzme poraz od Grčke na peterce u polufinalu prijateljskog turnira „Niš 2015“ i računaju ssamo zvanični mečevi, Srbija je u fantastičnoj seriji od 27 pobeda. Prethodni neuspeh pretrpeli smo 17. juna prošle godine protiv Mađara u grupnoj fazi Prvenstva Evrope koje smo kasnije osvojili. No, dobri su i Hrvati, s obzirom da su jedini poraz u minulih deset susreta doživeli upravo od nađih Delfina, u finalu Svetske lige u Bergamu, 28. juna (6:9).

„Znamo, biće izuzetno teška utakmica, jer se Hrvatima igra zasniva na fizičkom kontaktu i presingu koji drže dok mogu da ga podnesu. Gledaćemo, ipak, da ih slomimo. Dosta smo se istrošili u minulih pet utakmica na turniru, ali - nije fraza, finale se igra srcem. Ova generacija je poslednjih godina pokazala da je sazrela za utakmice ovakvog tipa“, zaključio je Filip Filipović pred utakmicu koja bi našem timu mogla da donese peti naslov svetskog praka (1986, 1991, 2005. i 2009).

Inače, Srbija i Hrvatska su do sada igrali samo dva finala. U oba je naš tim slavio: na Svetskom kupu u Oradei 2010. bilo je 13:7, a u već pomenutoj borbi za naslov najboljeg u Svetskoj ligi ove godine u Bergamu 9:6.

Neka i treća bude sreća.

(FOTO: Action images, MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.