Ne jedan, nego dva otkaza u Barsi, ovo su pet stvari koje Katalonce dele od novog trenera!

Izvor: Sportske.net, 17.Avg.2020, 07:53

Ne jedan, nego dva otkaza u Barsi, ovo su pet stvari koje Katalonce dele od novog trenera!

Izvesno je da ćemo videti novo lice na klupi, metla zakačila i sportski sektor. Ali, šta su prepreke oko imenovanja novog trenera?

Posle noćašnje informacije o smeni Kike Setijena koja je potvrđena, izgleda da nije jedini platio ceh, nema zvanične potvrde, ali i direktor Erik Abidal odlazi iz kluba.

Barsa danas rešava situacija, znate i sami, Kuman, Poketino i Ćavi su na listi potencijalnih trenera, ali je Ronald Kuman prvi pik.

Stigao je u Barselonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Bertomeu lično pregovara sa Holanđaninom, herojem Vemblija i prve titule evropskog prvaka, čoveka koji je bio idol navijača i nosio dres "blaugrane" šest godina, odigrao blizu 200 mečeva za klub, dao 67 golova, iako je bio odbrambeni igrač. Naravno, njegovi slobodnjaci, ali pre svega fizička sprema i način igre pribavili su mu nadimak "Rambo", već je bio trener u Barseloni, ali pomoćnik Van Galu, pre nego što je započeo samostalnu karijeru u Viteseu.

Kuman je selektor Holandije, da nije bilo korone, sasvim sigurno da bi već bio na klupi Barse, ovako, EP je pomereno za godinu dana pa je Holanđanin u dilemi.

Nekoliko razloga su zbog kojih okleva.

Prvo je ugovor sa Holandijom, ima klauzulu da može da ode ako Barsa pozove, ali tek posle EP. Morao bi verovatno da plati odštetu federaciji koja ne želi da ga pusti, niti da dozvoli da sedi na dve klupe.

Drugo, sam Kuman je nesiguran u to da li je pravo vreme da prihvati poziv. Mogao bi da potone, treba da rasčisti ekipu, da praktično krene od nule, a novca za revoluciju nema, nije dovoljno dovesti dvojicu ili trojicu igrača.

Treće, imao je zdravstvenih problema, Barsa odavno nije bila u težoj situaciji, praktično od Rajkardove poslednje sezone, ali i tada su imali bolji tim, ovo je prvi put posle 14 godina da su sezonu završili bez trofeja.

Četvrto je što ne vidi poentu da preuzme Barsu na deset meseci, jer će narednog leta stići novi predsednik, to je problem, mogao bi da dovede do konflikta, sigurnije je da sačeka sledeće leto.

I peto, on je legenda Barselone, ali nikada nije imao poziv kluba, kažu da je malo uvređen što su Luis Enrike, Valverde i Setijen bili prve opcije, tačnije što i pored priča u medijima nije nikada bio pozvan na razgovor.

Sada jeste, da je Abidal bivši pokazuje što će Bertomeu danas sam razgovarati sa Kumanom i probati da ga ubedi. Šta će se desiti možda saznamo tokom dana, ako Holanđanin ne prihvati ponuđeno, klub će se okrenuti Maurisiju Poketinu, postoji pritisak igrača da Ćavi prihvati mesto, ali on ne želi da radi sa Bertomeuom, mada bi to moglo da se promeni, s obzirom da će biti očišćen čitav sportski sektor, pre svih Abidal sa kojim je u svađi.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.