Ne bežimo od uloge favorita, ali oni dolaze rasterećeni

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 11:07

"Ne bežimo od uloge favorita, ali oni dolaze rasterećeni"

Košarkaši Budućnosti u petak od 18 sati igraju prvi meč četvrtfinala plej-ofa ABA lige protiv ekipe Mege.

Tim iz Podgorice ligaški deo je završio na trećem mestu na tabeli sa učinkom 18-8 i ima prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na dve pobede po sistemu 1-1-1.

"Plej-of sam po sebi nosi potpuno drugačiju psihologiju u odnosu na sve što se dešavalo u regularnoj sezoni. Mega kao jedna mlada, talentovana ekipa i dolazi potpuno rasterećena i uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladost i talenat koji imaju, baš ta rasterećenost je jedna karta koja može da bude značajan faktor na njihovoj strani. Sve što smo radili u utakmici sa Partizanom i nakon nje usmereno je na ovu seriju, ovo je najbitnije u dosadašnjem delu sezone. Rekao bih po treningu, načinu na koji smo trenirali, načinu na koji smo se ponašali od utakmice sa Partizanom da se u ekipi oseća pozitivna nervoza. Opet, ona dolazi iz svesnosti važnosti serije koja nas čeka i nadam se da ćemo uspeti da odgovorimo na osnovne zahteve koji nas čekaju protiv Mege", rekao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

"Suština je da ne bežimo od uloge favorita, ali znamo - pričali smo i radili na tome, da to što je na papiru, u onom trenutku kada se lopta podbaci ne znači ništa. Najvažniji je vrhunski odnos prema zadacima, energija koja mora biti najmanje jednaka ekipi Mege, poštovanje osnovnih zamisli koje imamo u strukturi igre i to nas može voditi do pobjede u prvom meču", poručio je Mijović.

Košarkaš Petar Popović veruje da njegov tim može da odigra maksimalno.

"Početak četvrtfinalne serije u novom formatu ABA lige protiv ekipe Mege, znamo da je svaka plej-of serija posebna i može da bude izazovna sa mnogo aspekata. U goste nam dolazi talentovana ekipa koja godinama gaji stil igre koji je zasnovan na tranziciji, brzini i energiji i upravo tu moramo da im odgovorimo na adekvatan način. Završili smo regularni deo na trećem mjestu i taj rezultat nas obavezuje da sa prednošću domaćeg terena sutra izađemo maksimalno koncentrisani i sa dobrom energijom tražimo pobedu u prvom meču, otvorimo seriju onako kako želimo", rekao je Popović.

Drugi susret plej-of serije na programu je u nedelju, 7. maja, od 18 sati u dvorani PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.