Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 17:45

Nazire li se izlaz iz krize, Glejzerovi predlažu da navijači budu delimični vlasnici Junajteda

Postoji razmišljanje u krugu vlasničke garniture Mančestera da bi to bilo pravo rešenje za postojeću krizu

Prošlonedeljni izlivi nezadovoljstva navijača Mančester junajteda koji su u velikoj grupi ušli i delimično uništili stadion Old Traford najavljeni su kao početak velike borbe za odlazak vlasnika kluba, američke porodice Glejzer. Protesti su donekle imali i ekstremnu notu pošto je povređeno nekoliko redara i policajaca na stadionu, a huligani su svoj glas digli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i na ulicama Mančestera posle odlaska sa stadiona.

Oni traže jedno - da porodica Glejzer po hitnom ode iz Junajteda, kako bi klub prešao u većinsko vlasništvo navijača. Glejzerovi to kategorički odbijaju, a za razliku od vlasnika Čelsija, Liverpula ili gradskog rivala Sitija nisu odmah uputili javno izvinjenje pristalicama što su probali Junajted da uvedu u megalomanski projekat Superlige Evrope. To su učinili tek sada.

Nedelja, 15.05: (4,20) Aston Vila (3,50) Mančester junajted (1,88)

Iako ne pomišljaju o mogućnosti da odu iz kluba, Glejzerovi su navodno spremni da razgovaraju s predstavnicima navijača o delimičnom vlasništvu nad klubom.

Naime, Atletik tvrdi da je brat prvog čoveka i suvlasnik Junajteda Džoel Glejzer napisao otvoreno pismo navijačima u kojim naglašava da želi da se što pre dogode razgovori kako bi pristalice ušle u vlasničku strukturu. Za razliku od Avrama, njegovog brata, Džoel je spreman da se oči u oči sretne s navijačima kako bi direktno razgovarali o gorućim pitanjima, pre nego da se pregovori vode putem pisama i saopštenja.

Džoel je upismu naglasio da veruje u “model da navijači budu vlasnici kluba“, zbog čega i želi da obavi razgovore s njima kako bi utvrdili tačan model, odnosno procenat koji bi pripao njima.

“Odgovorno vam tvrdim da smo maksimalno spremni da razgovaramo o reviziji vlasništva nad klubom, sa ciljem da navijače uključimo u srce dešavanja“, stoji u pismu.

On je kasnije uputio javno izvinjenje zbog pokušaja da Junajted uključe u Superligu bez znanja navijača, ali uverava da je jedini cilj bio da se klub takmiči s najboljima na svetu. Džoel je takođe obećao da će porodica uložiti veliki novac kako bi Junajted dobio najmoderniji trening centar, s obzirom da je dotrajalost Karingtona takođe trn u oku pristalica koji ukazuju na to kakvim objektima raspolažu konkurenti na Ostrvu.

Organizovana grupa navijača odgovorila je ubrzo na Džoelovo pismo s naglaskom da bi njegovo obraćanje “teoretski moglo da dovede do promene smera u komunikaciji posle 16 godina ćutanja od strane porodice Glejzer“, ali oni očekuju da se razgovori dogode kako bi se zaista nešto promenilo, ne kako bi se samo pričalo na temu zbog koje i vlada najveće nezadovoljstvo.

“Ako ostatak navijača bude za to, mi ćemo pristupiti razgovorima s vama. Problem nije samo Superliga, već prošlost koju klub ima s vama. Naš cilj je da navijači budu vlasnici kluba i da njihov glas bude jednako važan kao onaj porodice Glejzer. To je jedina varijanta na koju pristajemo. Mi želimo novi Mančester junajted, gde će navijači imati svoju reč i glas koji nešto znači“, piše u odgovoru.

Da li je na pomolu revolucija u Junajtedu i šta će na kraju od svega zaista biti?

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.