Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 02:48

Navijači, pokažite se: Nemanja Vidić kandidat za Kuću slavnih Premijer lige

Glasanje traje do 9. maja

Mogla bi Srbija da dobije prvog fudbalera u Kući slavnih Premijer lige. U nju su, zasad, ušli Englez Alan Širer i Francuz Tijeri Anri, a lako bi moglo da se desi da im se pridruži Nemanja Vidić.

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler naše zemlje modernog doba, našao se među 23 kandidata za mesto u galeriji asova koji će ući u novoosnovanu Kuću slavnih, u organizaciji cenjenog takmičenja. Po opštem mišljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najjačeg kad je reč o nacionalnim prvenstvima na svetu.

U premijernoj „klasi 2021“ mesta ima za osmoricu igrača, a posle Širera i Anrija čekaju se još šestorica, koja će se birati isključivo glasovima publike. Na internet adresi www.premierleague.com/hall-of-fame/nominees glasanje traje do 9. maja tako što svaki posetilac bira svojih šest fudbalera za koje smatra da su obeležili dosadašnje tri decenije Premijer lige.

A Nemanja Vidić svakako jeste. Za osam sezona u dresu Mančester junajteda osvojio je pet titula, od čega prve tri vezane po dolasku iz moskovskog Spartaka, a poslednje dve u ulozi kapitena. Za velikana sa Old Traforda statisti Užičanin je odigrao 211 premijerligaških utakmica, a sa njim u sastavu Crveni đavoli čak 95 puta nisu primili gol.

Vidić je tokom boravka na Ostrvu osvojio i dva priznanja za najboljeg igrača sezone (2009, 2011), što mu daje legitimitet da se nada još jednoj nagradi.

Mada, konkurencija je žestoka. Među kandidatima su još: Toni Adams, Dejvid Bekam, Denis Bergkamp, Sol Kembel, Erik Kantona, Endi Kol, Ešli Kol, Didije Drogba, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Robi Fauler, Stiven Džerard, Roj Kin, Frenk Lampard, Met le Tisije, Majkl Oven, Piter Šmajhel, Pol Skols, Džon Teri, Robin van Persi, Patrik Vijera i Jan Rajt.

Alan Shearer and Thierry Henry have become the first players to be inducted into the Premier League Hall of Fame - but now it is up to you to decide who joins them ????

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.