Navijači Atalante vređali Vlahovića na rasnoj osnovi

Izvor: Beta, 07.Maj.2023, 17:18

Navijači Atalante vređali Vlahovića na rasnoj osnovi

Navijači Atalante vređali su na rasnoj osnovi srpskog fudbalera Dušana Vlahovića, tokom današnje utakmice u italijanskom prvenstvu.Juventus je u Bergamu pobedio domaću Atalantu sa 2:0, a drugi gol postigao je Vlahović u devetom minutu nadoknade vremena.Domaći navijači su krajem utakmice vređali srpskog fudbalera, uzvikivali su mu da je "ciganin", zbog čega je sudija Danijele Doveri na kratko prekinuo meč.Italijanski navijači tako vređaju fudbalere sa Balkana i Istočne Evrope, bez obzira na njihovi nacionalnu pripadnost."Nažalost takva skandiranja se ponavljaju i protiv njih se treba boriti. Mislim da bi trebalo da ih ignorišemo i da pustimo odgovorne da preduzmu korake", rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri za DAZN.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UKLJUČILA SE I VLADA ZBOG VLAHOVIĆA: Italijanski ministar reagovao posle pogrdnog skandiranja Dušanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023

Neprimerene scene...Italijanski ministar sporta Andrea Abodi oglasio se povodom pogrdnog skandiranja Dušanu Vlahoviću na meču Atalante i Juventusa (0:2). ..Navijači tima iz Bergama su vređali srpskog fudbalera, a onim je odgovorio golom u sudijskoj nadoknadi...– Moje "ne", naše "ne" rasizmu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

FIFA NA ČELU SA INFANTINOM GLASNO UZ VLAHOVIĆA: ‘Ovo je neprihvatljivo! Pozivam prave navijače da ućutkaju rasiste!’ (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Maj.2023, 12:21

Krovna fudbalska organizacije besna zbog skandaloznog ponašanja huligana! Vrhunsku fudbalsku predstavu odigrao je Juventus u nedelju, kada je u Bergamu nadmudrio Atalantu i slavio sa 0:2. Spektakularan pogodak na isteku sudijske nadoknade za konačan rezultat delo je srpskog reprezentativca, Dušana...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.