Vlahović podelio Italiju, savez daje garancije Juventusu

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Maj.2023, 05:30

Vlahović podelio Italiju, savez daje garancije Juventusu

Juventus je u Bergamu pobedio domaću Atalantu sa 2:0, a drugi gol postigao je Vlahović u devetom minutu nadoknade vremena.
Domaći navijači su krajem utakmice vređali srpskog fudbalera, uzvikivali su mu da je „ciganin“, zbog čega je sudija Danijele Doveri na kratko prekinuo meč.
Italijanski navijači tako vređaju fudbalere sa Balkana i Istočne Evrope, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.
„Nažalost takva skandiranja se ponavljaju i protiv njih se treba boriti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Mislim da bi trebalo da ih ignorišemo i da pustimo odgovorne da preduzmu korake“, rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri za DAZN, dok je trener domaćih Đanpjero Gasperini imao prilično kontroverznu izjavu.
Italijanski mediji posebnu ističu činjenicu da je Vlahović posle pogotka dobio žuti karton zbog provociranja navijača Atalante koji su ga vređali jer je u njihovom pravcu stavio prst preko usana ućutkivajući ih.
Srbina verovatno očekuje ista sudbina poput Romelua Lukakua koji je prethodno kažnjen zbog sličnog ispada što je tačka sporenja između FS Italije koji smatra da zbog ovakvih javnih opomena italijanski fudbal ima lošu reputaciju i sudijske organizacije koja je dosledna sprovođenju pravila.

Ljudi iz saveza su već kontaktirali Juventus i dali određene garancije da će Vlahoviću biti poništen žuti karton u Bergamu ukoliko sakupi dovoljan broj žutih kartona za kaznu od jedne utakmice do kraja sezone.
Samo, da li je to pravo dugoročno rešenje, velika je dilema.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Vlahović pokazivao navijačima da prestanu sa rasizmom, sudija mu dao žuti karton

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Maj.2023

Italijanski arbitar, Danijele Doveri je na žestokom udaru javnosti zbog surovog poštovanja pravila i nerazumevanja situacije Još jednom ružne scene u Seriji A. Srpski fudbaler, Dušan Vlahović danas je postigao gol u 98. minutu utakmice protiv Atalante u pobedi Juventusa, ali je isto tako kažnjen...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.