Naši sportisti osvojili 581 medalju u 2014.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši sportisti osvojili 581 medalju u 2014.

Srpski sportisti osvojili su u 2014. 581 medalju, saopšteno je danas na konferenciji za medije Sportskog saveza Srbije (SSS) u beogradskom hotelu "Union".

Sportisti Srbije osvojili su 175 zlatnih, 168 srebrnih i 238 bronzanih medalja, navedeno je u knjizi godišnjeg pregleda rezultata koju je priredio Zavod za sport i medicinu sporta u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije i Sportskim savezom Srbije.

Od 97 svetskih medalja u 18 sportskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grana, 24 su zlatne, dok su 28 srebrnih, a 45 bronzanih.

Uz ovu publikaciju, predstavljene su još dve - "Pregled kategorisanih sportista za 2015. na osnovu rezultata u 2014“, kao i "Kalendar međunarodnih sportskih događaja u 2015“.

Savetnik predsednika ŠS Aleksandra Šoštara, Dane Korica ukazao je na značaj ovog izdavačkog poduhvata.

"Na ovaj način sačuvani su od zaborava uspesi i imena osvajača medalja. Ono što nije zapisano, često se zaboravi", poručio je Korica.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić naglaisio je da se često zaboravlja da se ne finansiraju savezi i sportovi, već programi:

"Zbog toga je veoma važno da svaki grad ima sportski savez i da njemu klubovi i organizacija daju programe koje će, potom, finansirati lokalna uprava. Bez toga, nema dobrog sistema i zato apelujemo na sve sredine da osnuju sportske saveze", poručio je Peruničić.

Generalni sekretar ŠS Vladimir Batez pozvao je sve sportske organizacije da prijave kandidate za "Majsku nagradu“, najveće društveno sportsko priznanje u Srbiji koja će se dodeliti 23. maja. Rok za kandidaturu je do kraja aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naši sportisti osvojili 581 medalju prošle godine

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2015

Srpski sportisti osvojili su u 2014. 581 medalju, saopšteno je danas na konferenciji za medije Sportskog saveza Srbije (SSS)...Sportisti Srbije osvojili su 175 zlatnih, 168 srebrnih i 238 bronzanih medalja, navedeno je u knjizi godišnjeg pregleda rezultata koju je priredio Zavod za sport i medicinu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.