Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 19:46

Napulj zanemeo: Zar reči mogu da opišu ovu tugu?

Grad u kojem je Dijego bio veći i od Pape

Rođen u Lanusu, uzlet ka zvezdama počeo u Buenos Ajresu, cela Argentina ga je obožavala, ali ono što je za Zevsa bio Olimp, to je za Dijega Maradonu bio – Napulj.

Tamo je bio Bog. Tamo je bio veći i od Pape. I ni to što je 30 godina prošlo otkako je otišao iz grada podno Vezuva, ništa nije umanjilo u ljubavi Napulja prema Maradoni.

On je bio taj koji je svojim dolaskom skromni klub sa juga pretvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u šampiona, u aždaju koja gazi velike i bogate sa severa. Dijego je učinio da Napoli osvoji prvu titulu, a da grad gori te noći, da na zidu gradskog groblja osvane nezaboravni grafit: „Ne znate šta ste propustili“.

A, Napoli se danas ugasio od bola. Zanemeo.

Svi čekaju sad da čuju šta ćemo reći. Ali, zar mogu reči da opišu ovu tugu koju osećamo? Sada je vreme za suze. A, za reči će biti vremena“, stoji u poruci Napolija.

Svetloplavu desetku niko posle Dijega nije nosio. Niti će.

Tutti si aspettano le nostre parole. Ma quali parole possiamo usare per un dolore come quello che stiamo vivendo? Ora è il momento delle lacrime. Poi ci sarà il momento delle parole.

Diego ???? pic.twitter.com/mjwhrSczPG

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.